Srđan Lalić, Veljko Belivuk, Marko Miljković / - MUP.RS
07/11/2022 u 17:18 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svjedočenje Lalića: Pratio sam škaljarce koji su bili prijetnja po Belivukov život

Započeo bih svoje svjedočenje hronološki. Belivuka poznajem dugi niz godina, a od 2016. smo sarađivali na poslovima sa drogom, kazao je on

Danas se nastavlja suđenje ozloglašenom kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a izlagaće trojica ključnih svjedoka-okrivljenih - Bojan Hrvatin, Srđan Lalić i Nikola Spasojević čije bi svjedočenje moglo svima da zacementira kazne, piše Blic.rs.

Pred početak suđenja, ispred Specijalnog suda vladala je napeta situacija, a veliki broj pripadnika policije i žandarmerije obezbjeđivalo je prostor.

Reporter Blica koji se nalazi u Specijalnom sudu javlja da je atmosfera nikad napetija budući da će trojica pomenutih svjedoka okrivljenih prvi put govoriti javno pred sudom. Suđenje je inače otvoreno za javnost.

Suđenje Belivukovoj grupi: Lalića odvojili, dobio status saradnika ?

Nakon izlaganja Vojislava Đorđevića, rukometaša Parizana, koji se brani sa slobode, a koji nije govorio na prethodnom ročištu, prvi je ustao Srđan Lalić, jedan od trojice ključnih svjedoka okrivljenih koji su sklopili dogovor sa Tužilaštvom.

Sudija je potom odredila pauzu od 40 minuta nakon koje je odbijen zahtjev advokata Marka Miljkovića da Hrvatin i Spasojević ne budu u sudnici dok Lalić izlaže.

- Započeo bih svoje svjedočenje hronološki. Belivuka poznajem dugi niz godina, a od 2016. smo sarađivali na poslovima sa drogom. Miljkovića sam upoznao preko Belivuka kao njegovog prijatelja i posle ubistva Aleksandra Stanokovića, od tada sam ih viđao zajedno. Zajedno sam nadalje učestvoavao sa njima. Učestvovao sam u pratnji i opservaciji ljudi koji su pripadnici škaljarskog klana i koji su bili projetnja po život Belivuku. 2017. godine Belivuk i Miljković traže da učestvujem u pratnji i opservaciji Vlastimira Miloševića- navodi Lalić.

Nastavlja:"Miljković mi je objasnio da su u zavadi i da je Vlastimir tražio da mu se baci Molotvoljev koktel u stan u Krnjači. U januaru odlazimo u 27. marta gdje smo locirali njegov auto "folskafagen" plavi koji je bio parkiran ispred mašinskog. Ja sam postavio GPS lokator na točku u tom periodu, takođe sam organizoao u postavljanju skrivene kamere, preko puta stana Vlastimira Miloševića, a snimak je bio skriven u stanu preko puta Vlasitmirovog koji je koristio Nikola Spasojević. Nisam znao da će biti likvidiran, o likvidaciji sam saznao putem medija, a kasnije mi je Miljlković u razgovorima pričao kako je jedva nagovorio Jankovića da krene sa njim u izvršenje. Hronološki opisujem sve u našem odnosu".

-Posle izvršenja tog krivičnog djela ja sam napustio zemlju jer sam pretpostavio da ću biti uhapšen. U inostranstvu sam se bavio mahom prodajom drogom. Otvorio sam firmu u Pragu i ja sam bio vlasnik, a moj prijatelj Boris Vojinović koji je bio frouzen je bio direktor. Ta firma je nastala zbog partnerstva sa Skajem. Posle njihovog izlaska iz pritvora mi stupamo u kontakt preko Skaja. Moj nadimak je bio "Ber Mils", Miljković "Kratos", Velja "Soprano". Mi se dogovaramo da se vidimo u Barseloni, početak 2019. godine Odlazim do Španije, tamo upoznajem Marka Budimira koji je bio "Katona" na Skaju, Nebojšu Jankovića "Hel Boj", Luku Živanovića, još jednog momka za koga mislim da se zove Duško, međutim on je posle uhapšen u Barseloni zbog ubistva u Marbelji- kazao je svjeodk pred sudom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:21