Тадић / -Фото: Н1
20/02/2022 u 20:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тадић: Људи мисле да имам его ако се кандидујем за предсједника Србије

Никад ме то није водило у политици, само принцип корисности за грађане и земљу, казао је он

Предсједник Социјалдемократске странке Борис Тадић изјавио је да ће одлуку о својој евентуалној кандидатури за предсједника Србије на изборима 3. априла донијети након што се "измјери шта је корисно и битно за странку".

Тадић, који је бивши предсједник Србије и Демократске странке, изјавио је за телевизију Прва да се никада није кандидовао за предсједника државе „из личних разлога, већ зато што је то било корисно за странку“.

- То што људи мисле да имам его и да хоћу да будем предсједник константно, никада ме то није водило у политици, само принцип корисности за грађане и земљу - рекао је Тадић.

На питање да прокоментарише нападе на његов гест, као предсједника Србије, због извињења у вези ратних дешавања у Сребреници, Тадић је рекао да је извињење упутио у лично име, као и да за "злочин у Сребреници никада у животу није рекао да је то геноцид".

- Акт извињења који сам упутио је питање цивилизованог односа. Својом изјавом не желим да допринесем да евентуално обновљени процес наметне нове обавезе Србији, као на примјер репарације. Да ли ће неко други да се извини, то је питање његове одговорности, ви морате да учините то што је до вас- закључио је Тадић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 01:12