Tadić / -FOTO: VESNA LALIć/NOVA.RS
06/08/2022 u 13:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tadić osuo po Vučiću: Žrtve Oluje mu služe za promociju

On je prosto opsjednut potrebom da je u svemu prvi, a takvu opsesiju imaju obično oni koji ni u čemu dobrom nisu prvi, kazao je on

Aleksandar Vučić je prosto opsjednut potrebom da je u svemu prvi, a takvu opsesiju imaju obično oni koji ni u čemu dobrom nisu prvi, kazao je bivši predsjednik Srbije Boris Tadić u razgovoru za Danas. 

- Dobro mu ide ta ambicija da “uđe u istoriju”, samo u tu istoriju svakako ne može ući kao prvi koji obilježava Oluju, ali može kao prvi koji laže da je prije njega niko nije obilježavao- dodao je Tadić. 

Tadić ocjenjuje da je teško komentarisati Vučićev govor, jer je prosto nevherovatno da je uspio da nema gotovo nijedne rečenice koja nije sporna, bilo sa stanovišta istine, logike ili elementarnog stila.

- Sramno je koristiti zločine i žrtve za samopromovisanje na temelju laži o svojoj prvenstvenosti u svemu- naveo je on. 

On primjećuje i da su mjestom u istoriji opsjednuti najviše oni koji imaju razloga da brinu o tome kako će ih istorija zapamtiti. A Vučić, kako kaže, svakako ima razloga za takvu brigu.

- Ovakvo obraćanje prevazilazi političku analizu i zalazi u oblast analize drugih nauka, jer se on sve vrijeme obraća nepoznatom i neidentifikovanom neprijatelju, odgovara na neke napade koji ne postoje. Istovremeno govori da će da moli i pristaje na mir po svaku cijenu, uz obećanja da će Srbija pobijediti i više se saginjati neće- zaključio je Tadić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 15:26