Борис Тадић / - РТРС
13/04/2022 u 14:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тадић позвао грађане да изађу на поновљене изборе: Не одустајемо од борбе

Позивамо грађане да не одустану од борбе, јер ако грађани одустану од борбе, онда ће режим још више манипулисати, казао је Тадић

Лидер коалиције Ајмо људи Борис Тадић изјавио је испред Градске изборне комисије у Београду да је став те коалиције да су избори у Србији "покрадени", и то, како је рекао, масовно, и на републичком и на градском нивоу. Тадић је позвао грађана да изађу на гласање на мјестима на којима ће избори за одборнике Скупштине Београда бити поновљени, пише Н1.

- Ми смо упутили жалбе на низ неправилности које су окарактерисале ове изборе, изборне радње које су несхватљиве и довеле до тога да имамо огромну сумњу у регуларност избора. Ми смо на ставу да су ови избори покрадени, и то масовно, и на републичком и на градском нивоу. Доказе о томе смо доставили, али је Управни суд одбио све наше приговоре на један потпуно несхватљив начин, који је практично предао у руке правну процедуру политичкој већини у изборној комисији - казао је Тадић.

Сада се, каже, поставља питање да ли у Србији постоји начин да се нешто што је, како је рекао, сасвим јасно – кршење закона, врати у правни поредак.

- По овоме, није могуће - рекао је Тадић.

Коалиција Ајмо људи, додао је, од борбе неће одустати.

- Ми од наше борбе одустати нећемо, позивамо грађане да изађу на свим мјестима гдје ће бити понављање. Позивамо грађане да не одустану од борбе, јер ако грађани одустану од борбе, онда ће режим још више манипулисати. Ако грађани одустану од борбе за сваки глас, за свако бирачко мјесто, то ће бити доказ да је политика манипулације, финансијске доминације и медијске доминације, једино што се исплати данас у Србији. То не смијемо да дозволимо - нагласио је Тадић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 00:18