Tešanović / FOTO:SCREENSHOT/YOUTUBE/REZERVNI POLOŽAJ
13/01/2023 u 11:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Teša se pokajao: Snosim odgovornost što sam trovao narod sa Balkan info televizije

Vučićev cilj je da zaluđuje narod sa bizarnim likovima kako se ne bi bavili aferama, naglasio je Tešanović

Voditelj Teša Tešanović izjavio je u podcastu "Dobar, loš, zao" da snosi moralnu odgovornost što je na neki način "trovao srpsku javnost" dok je radio na televiziji Balkan info.

- Lično mogu da kažem za sebe, mojim pristankom da budem tamo i činjenica da nisam izašao iz produkcije Balkan info kada su krenule sve te stvari sa sječenjem od strane Vučića ili pričanju o lažnim ljekovima za rak pristao sam da budem dio nečega što je nemoralno. Mogu da kažem da snosim moralnu odgovornost za neki vid trovanja srpske javnosti - poručio je Tešanović.

Nakon toga, Tešanović je u intervjuu za DLZ govorio i o tome da li je protivnik vlasti, na šta je odgovorio da zamjera predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću što nije „srpski diktator“.

- Ne zamjeram ja Vučiću što je on diktator, nego mu zamjeram jer nije srpski diktator- izjavio je on.

Tešanović je govorio i o problemima alternativnog novinarstva u Srbiji, ali i naglasio da cenzuru sprovodi Bezbednosno-informativna agencija (BIA).

- Prvi razlog mog napuštanja Balkan infa je nedolična politika gdje su se forsirali reptili i vanzemaljci. Mi smo krenuli sa varijantom da imamo malo politike i malo zabave, da bi na kraju prešlo u nešto što je bizaran smjer sa piramidama i reptilima. To nije bila moja odluka, već odluka produkcije - rekao je Tešanović.

Nakon toga, govorio je i o uključenosti BIA u cenzurisanje sadržaja na Balkan infu.

- Oni su sjekli djelove gdje se spominje Aleksandar Vučić jer je BIA prijetila da će ukinuti izvozne dozvole za naoružanje ukoliko se pominje Vučić. To je neki vid cenzure u alternativnom novinarstvu koju sprovodi BIA. Vučić je pokupovao sve lokalne televizije, isjekao je većinu medija, a sada sječe Jutjub. Sve ove bizarnosti se radi po nalogu BIA, a Vučićev cilj je da zaluđuje narod sa bizarnim likovima kako se ne bi bavili aferama- zaključio je Tešanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 17:31