Тома Фила / - Принтскрин Јутјуб
20/10/2021 u 08:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тома Фила позвао опозиционаре да заjедно руше Вучића

Изађите на изборе и срушите га. Ми, социjалисти, свакако ћемо добити 11-12 одсто, колико имамо увијек, бићемо и у влади са вама ако треба, поручио jе Фила

Тома Фила, адвокат и посланик СПС-а, гостуjући у емисиjи на телевизиjи Н1, обраћаjући се професорки права у пензиjи и чланици Нове странке Весни Ракић Водинелић, позвао jе њу и друге опозиционаре да изађу на изборе и сруше председника Србиjе Александра Вучића.

- Изађите на изборе и срушите га. Ми, социjалисти, свакако ћемо добити 11-12 одсто, колико имамо увијек, бићемо и у влади са вама ако треба - поручио jе Фила.

Александар Вучић, председник  Србиjе и СНС-а, изjавио jе jуче да свака партиjа има право да улази у коалициjе с ким хоће и да ради оно што jе у нjеном интересу, али да се СНС не плаши коалициjе СПС-а с онима коjи су разрушили земљу.

- Свака партиjа има право да ради оно што мисли да jе добро за нjих, што сматраjу да jе нjихов интерес, jа немам ништа против тога, за мене jе важан резултат. То jе све демократски, легитимно, не би им био први пут, и 2008. су то урадили. Мени jе важно да то ми нисмо урадили - навео jе он, и додао да су људи коjи гласаjу за СПС добри људи, добри домаћини, коjи знаjу шта jе потребно Србиjи. Он сматра да jе Србиjи потребно jединство озбиљних снага.

- Али, ако неко мисли да смо се уплашили заjедничке акциjе с онима коjи су урушавали нашу земљу, остављали jе без фабрика, путева, болница, без ичега, немамо никакав проблем, победићемо их све заjедно - поручио jе Вучић.

На изjаву Томе Филе jуче jе реаговао и Миленко Jованов, потпредседник СНС-а и народни посланик.

- Изузетно jе важно да из ове поруке народ увиди да jедино глас за председника Вучића и листу коjу он подржи значи да се бивши жути режим неће вратити на власт да опет пљачка и отима, отпушта раднике и затвара фабрике... С друге стране, неки социjалисти су слали поруке да желе да буду на заjедничкоj листи са СНС-ом на наредним изборима, али ово jе сада jедан нови моменат и мислим да ми у СНС-у сада са додатним опрезом треба да анализирамо таj предлог. Поставља се питанjе зашто бисмо ми на своjим леђима уводили у парламент оне коjи већ сада jавно нуде партнерство људима коjи се наjбруталниjе односе према председнику Вучићу и СНС-у?! Претпостављам да ће се из СПС-а jавно ограђивати од ове изjаве, али нити jе Тома Фила било ко, нити се та изjава поjавила ниоткуда. Просто, човек не прича о стварима о коjима не размишља - казао jе он за Ало!.

Милош Вучевић, потпредседник СНС-а и градоначелник Новог Сада, подсетио jе да ће ускоро бити одржани избори.

- Моћи ће и jедни други да остваре сада већ нескривене жеље, да сруше Александра Вучића и да се поновно домогну пара наших грађана - навео jе он за Ало!.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:37