/ gov.me
07/11/2021 u 10:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Торлак произвео милион и по доза "спутњик V" вакцине

Сама та чињеница да jе ту вакцину успио да произведе мали броj фармацеутских кућа и држава уопште, даjе на значаjу како нашоj кући, тако и нашоj земљи, казала jе директорица тог института

Институт за вирусологиjу, вакцине и серуме Торлак, заjедно са руским партнерима, до сада jе произвео 1,5 милиона доза "спутњик V" вакцине компоненте jедан и два, казала jе директорица тог института Вера Стоиљковић.

Она jе истакла да jе Торлак заjедно са државом, Владом и министарством, уз огромне напоре, успио да произведе вакцину против ковида.

"Сама та чињеница да jе ту вакцину успио да произведе мали броj фармацеутских кућа и држава уопште, даjе на значаjу како нашоj кући, тако и нашоj земљи", казала jе Стоиљковић за РТС, преноси Танјуг.

Осим вакцине против ковида, Торлак jе непосредно приjе сезоне дистрибуирао и своjу тровалентну вакцину против грипа, тако да jе 200 хиљада доза на располагању грађанима Србиjе.

У складу са уговором коjи су потписали са руском страном, до краjа године произвешће jош 2,5 милиона доза компоненте jедан и два.

"Надамо се да ће та сарадња бити настављена, вакцина jе одлична, ефикасна, квалитетна, безбjедна и заиста jе од срца препоручуjемо за вакцинациjу", рекла jе Стоиљковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 21:32