Фото: Тужилаштво Србије / - Фото: Тужилаштво Србије
17/12/2021 u 12:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трећа истрага против Беливука и Миљковића: Завршено саслушање, негирали да су прали новац

Они су рекли су да ће у даљем току поступка доставити сву докуменацију и показати да нису извршили кривично дјело, рекао је њихов бранилац Дејан Лазаревић после саслушања.

Вељко Беливук и Марко Миљковић, вође организоване криминалне групе негирали су данас на саслушању у Тужилаштву за организовани криминал прање новца, који потиче из дјелатности њихове криминалне групе, јавља Kurir.rs.

- Они су изњели одбрану и негирали су извршење кривичног дјела прање новца које им се ставља на терет. Они су рекли су да ће у даљем току поступка доставити сву докуменацију и показати да нису извршили кривично дјело - рекао је њихов бранилац Дејан Лазаревић после саслушања.

У наставку истраге биће саслушан и оптужени припадник ове групе Филип Ивановски. Прошле седмице Тужилаштво је покренуло нову истрагу против њих тројице и њихових жена, као и Беливукове таште због сумње да су прали новац.

После саслушања Бојана Беливук и Тања Миљковић су пуштене да се бране са слободе. Ово је трећа истрага овог тужилаштва која се води против вођа ове криминалне групе.

Поред Беликука, Миљковића и Филиповског наредбом о спровођењу истраге обихваћене су Бојана Беливук, Тања Миљковић, Снежана Ђ. и Марије М. због сумње да су извршиле кривично дјело прање новца у продуженом трајању.

Сумња се да су оне на своје име куповале непокретности и вриједније покретне ствари од новца који, како се се сумња, потиче из дјелатности организоване криминалне групе коју су организовали Вељко Беливук и Марко Миљковић.

У саопштењу МУП-а се прецизира да се оне терете да су, од 2015. до почетка 2021. године, више од милион еура који потичу из криминалних дјелатности Беливука, Миљковића и других припадника њихове организоване криминалне групе, пласирале у легалне токове.

Сумња се да су они новац уплаћивале на више банкарских рачуна и куповале станове на територији Панчева и Београда који су се водили на имена других особа које су са њима биле повезане.

Ухапшене су 9. децембра ујутру, а након саслушања су пуштене да се бране са слободе. Против Беливука, Миљковића и још 28 осумњичених приапдника њихове групе подигнита је оптужница за низ кривичних дјела , међу којима и пет убистава. У октобру је против вођа групе Беливука и Миљковића покренута нова истрага због још једног убиства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 08:02