/ - Марко Миљковић и Вељко Беливук Фото: Принтсцреен/Тв Пинк
24/09/2021 u 12:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тужилаштво проширило истрагу: Беливук осумњичен за још два убиства?

Такође, ТОК у срадњи са грчким истражним органима, испитује повезаност Беливукове групе са ликвидацијама двојице "шкаљараца" Игора Дедовића и Стевана Стаматовића

Тужилаштво за организовани криминал (ТОК) Србије  проширило је истрагу против групе Вељка Беливука за још два убиства која су почињена у Србији, незванично  у питању су ликвидације једног од вођа Партизанове навијачке групе Алкатраз Љубомира Марковића Киће, као и означеног припадника разбојничке банде Пинк Пантер Александра Шарца, пише Nova S.

Такође, ТОК у срадњи са грчким истражним органима, испитује повезаност Беливукове групе са ликвидацијама двојице "шкаљараца" Игора Дедовића и Стевана Стаматовића у Атини, али још није познато да ли ће се истрага проширити и на ова два убиства.

ТОК је засад проширио истрагу за два убиства почињена на територији Србије, док још увек није сигурно да ли ће група бити осумњичена и за ликвидације у Атини.

-У току је комуникација са грчким истражним органима, размењују се информације о прикупљеним доказима и наше и њихове полиције, и засад није још сигурно да ће истрага проширена и у том правцу. Са друге стране, поред пет убистава за које је Беливуков клан већ оптужен, проширеном истрагом биће обухваћена још два и то – Киће Марковића и Александра Шарца- казао је за портал Nova.rs добро обавјештен извор.

Подсјетимо, Љубомир Кића Марковић изрешетан је у новембру 2019. у Улици Грчића Миленка на Пашином брду, у тренутку када се враћао са тренинга. Њему је непознати нападач пришао на сред улице и у присуству бројних свједока испалио рафал из аутоматског оружја.

Годину дана касније, у гаражи ТЦ Ушће на Новом Београду, означени припадник разбојничке банде Пинк Пантер Александар Шарац убијен је у тренутку када је излазио из свог аутомобила. Шарац је више пута успио да преживи атентат, а последњи пут, према званичним фрезултатима истраге, плаћени убица Чаба Дер грешком је убио његовог зета пред њиховом заједничком породичном кућом на Бановом брду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 01:42