/ - AVICA KIKICA/ - SUBOTICA.ORG
04/10/2023 u 20:09 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilaštvo Srbije: Neće biti postupka protiv tiktokera koji je držao mladunče lava

Eko straža je na svom Instagram nalogu objavila da je u Višem javnom tužilaštvu protiv Jankovića predata krivična prijava zbog držanja mladunčeta lava

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv Stefana Jankovića Janka, koji na Tik Toku ima više od 900 hiljada pratilaca, a već nekoliko godina se hvali druženjem sa egzotičnim životinjama, čija je trgovina u našoj zemlji zabranjena, prenosi N1.rs.

Stanje lavice slama srca: Kikica sve lošije

Eko straža je na svom Instagram nalogu objavila da je u Višem javnom tužilaštvu protiv Jankovića predata krivična prijava zbog držanja mladunčeta lava.

- Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon dostavljanja Izveštaja o postupanju MUP RS, DP, PU za grad Beograd, UKP, odeljenje za suzbijanje privrednog kriminala, a po zahtjevu za prikupljanje potrebnih obavještenja ovog tužilaštva, našlo da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv Stefana Jankovića, imajući u vidu da je utvrđeno da je isti navedenu životinju držao isključivo za potrebe snimanja video zapisa i potom je vratio vlasniku, a protiv kog je  preata krivična prijava nadležnom tužilaštvu i od kog je oduzeta životinja koja predstavlja strogo zaštićenu životinjsku vrstu -  navedeno je u saopštenju Tužilaštva.

Pitoni i iguane, iako ilegalni za držanje, poslednjih godina su se odomaćili u beogradskim stanovima, pa TikTok postovi ovog mladića ne bi bili vijest, da se ubrzo nije pohvalio i drugim životinjama.

On je sinoć postavio snimak lavića koji mu spava na stomaku i mazi se.

Ubrzo je uslijedilo saopštenje Eko straže da je protiv Jankovića podneta krivična prijava.

- Ne postoji ni jedan razlog zašto bi neko držao lava u kući, sem da zadovolji svoj bolesni fetiš dokazivanja društvenog i finansijskog statusa i hvaljenja po društvenim mrežama. Srećom sam akt je protivzakonit i podleže sankcijama kao i oduzimanju životinje -  navodi se na Instagram stranici Eko straže.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 08:08