Aлександар Вулин / - Весна Шурбат
18/05/2022 u 20:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Београду ухапшено 12 особа због дјечије порнографије

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је да су на мети полиције педофили, нарко-дилери и зеленаши и поручио да борба полиције "против тог шљама непрестано траје".

Српска полиција ухапсила је у Београду 12 особа због сумње да су организовали дјечију порнографију, потврђено је из тамошњег Министарства унутрашњих послова.

Како је објављено, чланови те групе осумњичени су да су извршили кривично дјело приказивање, прибављање и посједовање порнографског материјала и искоришћавање малољетних лица за порнографију.

Званично је саопштено да су припадници полиције, СБПОК-а, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала и полицијским службеницима подручних полицијских управа, у наставку акције Армагедон, ухапсили су 12 особа .

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је да су у наставку акције "Армагедон" на мети полиције педофили, нарко-дилери и зеленаши и поручио да борба полиције "против тог шљама непрестано траје".

- Педофили, нарко-дилери и зеленаши су посебно на мети српске полиције и наша борба против тог шљама непрестано траје. Као министар унутрашњих послова, али прије свега као отац двојице дјечака, дубоко се залажем да сваки педофил, тај људски отпад који је у стању да повриједи или убије дијете, треба да добије доживотну казну затвора и да потпуно буде изопштен из заједнице и друштва. Још једном желим да поручим нашим грађанима да ће се полиција обрачунати са педофилима и да нећемо допустити да нам тај шљам повређује дјецу - поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Ухапшени су: И. М. (1975) из Пожаревца, И. Т. (1976) и Г. Ш. (1984), обојица из Београда, А. Т. (1982) из Бачког Јарка, С. М. (1976) из Новог Сада, И. Б. (1999) из Сремске Митровице, као и М. П. (1980) из Лаћарка, С. С. (1995) из Новог Сада, М. Б. (1976) из Сомбора, Ј. Г. (1971) из Зрењанина, К. М. (2000) из Старе Пазове и М. В. (1978) из Крагујевца.

Они су, како се сумња, у дужем временском периоду, преко друштвених мрежа приступали групама креираним за дјељење садржаја насталих искоришћавањем малољетних лица у порнографске сврхе, а потом експлицитан садржај међусобно размјењивали.

У становима осумњичених пронађена је велика количина видео-клипова и фотографија насталих искоришћавањем малољетника у порнографске сврхе, као и садржаји сексуалне експлоатације деце од четири до 13 година.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:36