/ FOTO: UPRAVA CARINA REPUBLIKA SRBIJA
25/11/2022 u 22:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U čarapama švercovao 59.000 evra

Tokom pregleda na zadnjem sjedištu automobila pronađena je torba sa ličnim stvarima, među kojima je bilo i nekoliko čarapa napunjenih devizama

Carinici Srbije su danas na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja 59.000 eura, koje je jedan putnik sakrio u nekoliko čarapa. Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao BMW strane registarcije, kojim je iz Njemačke ka Grčkoj sam putovao 55-godišnji muškarac, koji je carinicima rekao da nema ništa za prijavljivanje.

Tokom pregleda na zadnjem sjedištu automobila pronađena je torba sa ličnim stvarima, među kojima je bilo i nekoliko čarapa napunjenih devizama, prenose Nezavisne.

Dio novca bio je sakriven i u džepu farmerica, koje su takođe bile spakovane u torbu. Od 59.000 eura, koliko je ukupno pronađeno, putniku je vraćeno dozvoljenih 10.000, koliko je moguće nositi sa sobom preko granice bez prijavljivanja, dok će o preostaloj sumi odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:46