Manstir Banjska / - KOSSEV
24/09/2023 u 12:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U manastiru Banjska tvrde da se kod njih ne kriju ubice policajca

U manastiru na sjeveru Kosova su trenutno blokirani vjernici iz Novog sada, koji zbog napete situacije ne mogu da se vrate kućama

Pojedini kosovski mediji povezali napadače koji su noćas pucali na kosovsku policiju sa manastirom Banjska, u kom su trenutno blokirani vjernici iz Novog Sada, piše KoSSev.

Od jutros pojedini kosovski mediji objavljuju fotografije manastira Banjska uz navode su „napadači zabarikadirani u manastiru“, a na Gugl mapama označavaju mjesto odakle je pucano na policiju, vezujući ga za manastir, podseća KoSSev.

KoSSev iz crkvenih krugova bliskim manastiru saznaje da se radi o lažnoj informaciji. Štaviše, situacija je suprotna, a manastir je zatvorio kapiju.

- Nikakvih napadača, niti ima, niti ih je bilo. Juče je u manastir pristigla grupa od 50-ak vjernika iz Novog Sada sa sveštenikom svojim. Još su tamo, blokirano sve pa ne mogu da napuste manastir, preplašeni su. Njih su oko jutros oko 2 probudile jake detonacije, bilo je mnogo pucnjave sa okolnih brda, sve se treslo - navodi izvor KoSSeva.

Podsjetimo, jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu u selu Banjska na sjeveru Kosova.

Premijer Kosova Aljbin Kurti i predsjednica Kosova Vjosa Osmani optužiliu su za napad „srpske kriminalne bande“ koje, kako tvrde, imaju podršku zvaničnog Beograda.

Predsjednik Narodne skupštine Vladimir Orlić odgovorio je na optužbe Prištine, navodeći da je Kurti „odmah prvi pojurio da optuži Srbe“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2023 15:21