Ратко Младић / - РТРС
20/11/2021 u 13:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Новом Саду осванули плакати са натписом "Булевар Ратко Младић"

Такве плакате својевремено је у Београду лијепио садашњи предсједник Србије Александар Вучић док је био високи функционер Српске радикалне странке

Непознати починиоци у Новом Саду прилијепили су табле са називима улица плакатима на којима пише "Булевар Ратко Младић".

Тих плаката највише има у дијелу града Лиман и налијепљени су преко назива Улице Народног фронта, јавља Бета.

Такве плакате својевремено је у Београду лијепио садашњи предсједник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић док је био високи функционер Српске радикалне странке.

У насељима Лиман кандидати које подржава СНС су љетос у три мјесне заједнице изгубили изборе и од тада се дешавају различите врсте инцидената.

Готово цијело насеље исцртано је српским тробојкама, а повећан је и број националистичких графита, као и оних којима се слави Ратко Младић.

Опозиција и дио јавности оценли су да иза свих националистичких инцидената стоји СНС, који није преузео одговорност за те акције, али није ни осудио инциденте.

У Новом Саду је у последњих неколико дана уништено неколико мурала са ликом Ратка Младића и то су углавном радили активисти ЛСВ-а, странке која је окачила на свом сједишту и велики траспарент на којем је писало „Младић ратни злочинац осуђен за геноцид“.

На ове акције непознате особе, од којих је неке полиција и идентификовала, писале су погрдне поруке на згради ЛСВ-а, гађали зграду јајима и скинули транспарент.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 15:18