Photo by Wolfgang Hasselmann on Unsplash / - PHOTO BY WOLFGANG HASSELMANN ON UNSPLASH
28/08/2023 u 19:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U Srbiji 57 oboljelih od groznice zapadnog Nila

Institut je dodao da većina oboljelih od groznice zapadnog Nila ima neki od oblika neuroinvazivne forme te bolesti meningitis ili encefalitis i da su na bolničkom liječenju

U Srbiji je ove godine registrovano 57 oboljelih od groznice zapadnog Nila, objavio je danas Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", javljaju agencije, prenosi portal RTCG.

Institut je dodao da većina oboljelih od groznice zapadnog Nila ima neki od oblika neuroinvazivne forme te bolesti meningitis ili encefalitis i da su na bolničkom liječenju.

Groznica zapadnog Nila je sezonsko oboljenje koje prenose zaraženi komarci. Sezona obolijevanja od tog virusa u Srbiji obično traje od juna do novembra.

Većina oboljelih ove godine su muškarci (54 odsto), dok je prosječna starost svih oboljelih 64 godine. Većina oboljelih (72 odsto) je imala i neku drugu bolest, najčešće dijabetes i hipertenziju.

Oboleli su iz Južnobačkog, Zapadnobačkog, Sjevernobačkog, Sjevernobanatskog, Južnobanatskog, Sremskog, Srednjobanatskog, Kolubarskog, Nišavskog okruga, Grada Beograda, a jedna oboljela osoba je doputovala iz Njemačke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. maj 2024 01:15