/ - FOTO: MUP RS, OSUMNJIčENI
30/05/2023 u 16:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ubici iz Mladenovca lagala da je trudna jer se plašila da će je ubiti

Kako nezvanično saznaju mediji, J. A. je u tužilaštvu rekla da je, nakon što je Blažić oteo vozilo, ona izmislila trudnoću zato što se plašila da bi on mogao da je ubije

Žena inicijala J. A., koja je bila u taksiju koji je Uroš Blažić oteo nakon masakra u Mladenovcu saslušana je danas u Višem javnom tužilaštvu u Smedrevu. Ona je dobila status oštećene, potvrdio je za "Euronews Srbija" tužilac Ivan Konatar. Saslušan je i njen vjerenik.

Plan je da u narednim danima svoj iskaz u tužilaštvu da i taksista koji je te noći upravljao vozilom, a Konatar je rekao da je naloženo i niz složenih vještačenja, uključujući balističko, psihijatrijsko i DNK, prenosi Avaz.

Kako nezvanično saznaju mediji, J. A. je u tužilaštvu rekla da je, nakon što je Blažić oteo vozilo, ona izmislila trudnoću zato što se plašila da bi on mogao da je ubije. Rekla je i da je osumnjičeni njoj i taksisti prijetio smrću.

Tužilaštvo intenzivno radi s policijom na utvrđivanju porijekla oružja kojim su izvršena ubistva i načina na koji je okrivljeni nabavio naoružanje. Podsjetimo, Blažić je hicima iz automatske puške u noći između 4. i 5. maja usmrtio osmero ljudi, teško i lakše ranio njih 14, a tužilaštvu je nakon hapšenja priznao zločin.

Blažiću se na teret stavlja izvršenje pet krivičnih djela: teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašteno korišćenje tuđeg vozila.

On se nalazi u pritvoru koji mu je određen do 30 dana po osnovu opasnosti od bjekstva, da će ometati postupak utjecanjem na svjedoke, zbog mogućnosti da će ponoviti djelo i zbog uznemirenja javnosti, prenosi "EuroNews".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 03:47