/ Снимак убиства
21/05/2021 u 18:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убиство Балтића: Пала пресуда полицајки

Николић се терети за кривично дјело недозвољено држање, ношење и промет оружја, које је извршила у стању битно смањене урачунљивости због наглог пораста емоционалне напетости и страха високог интензитета

Апелаицони суд у Београду укинуо је пресуду којом је на годину дана кућног затвора са електронским надзором била осуђена полицајка Марија Николић поводом оптужби да је након убиства Даворина Балтића, са којим је била у колима када је убијен, његов пиштољ извадила из аутомобила и бацила га у контејнер, пише "Курир". Наводе да истом одлуком Апелациони суд је наложио да јој се суђење понови, јер се, како наводи, основано жалбом њеног браниоца истиче да је првостепена пресуда заснована на битној повреди одредаба кривичног поступка.

Николић се терети за кривично дјело недозвољено држање, ношење и промет оружја, које је извршила у стању битно смањене урачунљивости због наглог пораста емоционалне напетости и страха високог интензитета.

Како је раније писао Дан, на снимку бруталне ликвидације Балтића, на Врачару 1. јануара 2018. године, који је раније доспио у јавност, полиција је као једног од убица идентификовала Дамира Х. из Ужица. Он се терети да је на Балтића пуцао из пиштоља, док је са аутоматом у руци, како се сумња, плаћеник из Босне и Херцеговине. За Дамиром Х. је у јуну 2018. године расписана црвена Интерполова потјерница.

Тај Ужичанин је словио за човјека који је за „шкаљарце” одрађивао све прљаве послове у Србији, посебно када је ријеч о организацији убистава. Како пишу српски медији, истражни органи су утврдили да Дамир Х. има своју организовану криминалну групу и јако упориште у Ужицу и златиборском крају. Доводи се у везу са серијом разбојништава и пљачки широм Европе. На мети су биле углавном јувелирнице и златаре, а вјерује се да је он један од истакнутих припадника групе „Пинк Пантер”. Према тврдњама истражних органа, он је починио неколико тешких кривичних дјела, послије којих је побјегао у иностранство, гдје починио више крађа и разбојништава.

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. avgust 2022 07:01