/ - BOJAN MIRKOVIć FOTO: PRIVATNA ARHIVA
22/11/2021 u 15:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Убиство у Белвилу: Оптужени сутра износе одбране

Такође је пронађен ГПС уређај који је коришћен за праћење Мирковића прије убиства

Пред Вишим судом у Београду сутра треба да почне суђење петорици оптужених за  убиство Бојана Мирковића (34) које је избршено 12. новембра 2020. године у гаражи зграде у београдском насељу Белвил, јавља портал Nova S.

На сутрашњем суђењу очекује се да оптужени детаљно да изложе своју одбрану, док су се до сада бранили ћутањем уз негирање кривичног дела

Лазар Тејић (23) је оптужен као непосредни извршилац убиства. Поред Тејића оптужени за тешко убиство у саизвршилаштву су и његов очух Бојан Ковачевић, Иван Никчевић и Душан Кокоруж, док се Цетињанин Филип Ивановић терети за помагање у извршењу овог кривичног дјела.

За ово кривично дјело запрећена је казна од најмање десет година затвора, а као највиша им се може изрећи и доживотни затвор.

Тејић је оптужен и за кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Сви оптужени су ухапшени десетак дана након убиства, и даље се налазе у притвору.

Истрага против њих је спроведена због сумње, да су Кожух, Тејић, Ковачевић и Никчевић по претходном договору, учествовали у убиству Мирковића.

Надлежни органи пронашли су оба пиштоља из којих је пуцано на Мирковића, бицикл којим је непосредни извршилац дошао на мјесто извршења и којим се после удаљио. Такође је пронађен ГПС уређај који је коришћен за праћење Мирковића прије убиства.

-Биолошки трагови и временско-просторна анализа потврђују умјешаност свих окривљених- истакло је раније тужилаштво.

Мирковић је приликом убиства код себе имао лажна документа на друго име.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 05:18