/ Foto: MUP RS
11/03/2022 u 11:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ухапшен син Страхињиног егзекутора: Ловреновић набављао оружјем Беливуков клан?

Сумња да је он више од двије године трговао наркотицима и оружјем са особама ухапшеним у овој акцији, а група се бавила и превозом и складиштењем дроге

Душан Ловреновић (28) из Велике Градишке, син Миливоја Ловреновића, за којим је расписана потјерница због ликвидације Страхиње Стојановића (30) у септембру 2020. у Београду, ухапшен је у Хрватској након што је три мјесеца био на потјерници, пише Kurir.rs.

Ловреновић млађи је био на потјерници, након што је полиција у Републици Спрској у децембру прошле године у акцији "Сториџ 2" разбила његову криминалну групу и ухапсила 20 особа због сумње да су се бавили недозвољном трговином наркотицима и оружјем.

Подсјетимо, тада су босански медији писали да се сумња да је ова банда оружјем снадбијевала и екипу Вељка Беливука. Претпоставља се да је део тог наоружања заплијењено у Ритопеку, приликом хапшења Беливука и његових војника, и да су можда чак и неке ликвидације извршили управо с тим оружјем.

 Душан Ловреновић се предао у Загребу у присиству адвоката - преносе Nezavisne.com и додају:

- Сумња да је он више од двије године трговао наркотицима и оружјем са особама ухапшеним у овој акцији, а група се бавила и превозом и складиштењем дроге. Душан је у досадашњој истрази осумњичен да је био главни за набавку дроге са ухапшенима у акцији "Сториџ 2". Осим дроге набављао је и оружје, док су новац како се сумња осумњичени међусобно дјелили.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:10