Ilistracija / - FOTO: SHUTTERSTOCK
03/02/2023 u 15:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšene dvije osobe u Novom Pazaru zbog višemilionske utaje poreza

Osumnjičenom O.K. određeno je zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, dok je S.K, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu

Policija je uhapsila dvije osobe iz Novog Pazara, osumnjičene da su kao dio kriminalne grupe stekli protivpravnu imovinsku korist od 1,5 milijardi dinara i utajili 746 miliona dinara poreza.

Uhapšen je O.K. (59), odgovorno lice preduzeća "Oki NP gradnja" zbog sumnje da je izvršio krivična djela poreska utaja i pranje novca, kao i S.K. (53), odgovorno lice preduzeća "Hana 20" osumnjičenog za krivična djela poreska utaja u pomaganju i pranje novca, prenosi sandzakpress.net. Krivična prijava zbog sumnje na pranje novca podnijeta je protiv još četiri osobe, odgovornih lica preduzeća "Bojan promet" iz Kosovske Mitrovice, "Dušan kop" iz Erdeča i "Dušan kop gradnja" iz Kragujevca i jednog auto-placa u Kragujevcu i odgovornog lica preduzeća "Duško Kuburić" iz Loznice.

Sumnja se da je O.K. od 2020. do 2022. godine, u cilju izbjegavanja poreza na dobit i na prihod, u dogovoru s odgovornim licima pomenutih preduzeća primio veći broj fiktivnih računa za usluge koje nisu izvršene.

Policija je do sada su u vezi sa krivičnim djelima te kriminalne grupe podnijela šest krivičnih prijava protiv 16 osoba zbog sumnje da su izvršile veći broj krivičnih djela poreska utaja i pranje novca.

Osumnjičenom O.K. određeno je zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, dok je S.K, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:04