Photo by Mufid Majnun on Unsplash / - PHOTO BY MUFID MAJNUN ON UNSPLASH
02/05/2022 u 13:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Укинуте мјере: Од уторка без ковид услова за улазак у Србију

Одлука о слободном уласку грађана Србије и страних држављана у земљу дусвојена је на основу тренутне епидемиолошке ситуације

Од уторка, 3. маја 2022. године, престају да важе све мјере контроле и ограничења за улазак лица у Републику Србију, у вези са заразном болешћу Ковид-19, како за стране тако и за домаће држављане, јавља Nova S.

Како је саопштено, од поноћи, држављани Србије као и страни држављани, при уласку у земљу неће бити у обавези да имају негативан ПЦР тест, брзи антигенски тест, доказ о прележаној болести нити потврду о вакцинацији, без обзира на то из које земље света долазе у Републику Србију.

Одлука о слободном уласку грађана Србије и страних држављана у земљу дусвојена је на основу тренутне епидемиолошке ситуације у  земљи и у складу је са одлукама већине земаља Европе и региона. Надлежне институције настављају да прате развој епидемиолошке ситуације у Србији из сата у сат и благовремено ће обавијештавати јавност.

Битно је напоменути да ова одлука не значи да је пандемија корона вируса завршена и да грађани не треба да воде рачуна о свом здрављу. На снази остаје препорука о ношењу маски у затвореном простору, док је ношење маски у здравственим установама обавезно. Ковид амбуланте, пунктови за тестирање на присуство вируса Ковид-19 и пунктови за вакцинацију настављају да раде уобичајено.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 07:55