Zelenski / Foto: /EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
16/02/2024 u 14:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ukrajina čestitala Srbiji Dan državnosti: Želimo srpskom narodu slogu i prosperitet

Zelenski je „istakao značaj obezbjeđivanja međusobne podrške dvije države teritorijalnom integritetu i suverenitetu“ i „uključivanja Beograda u sprovođenje kijevske formule mira i učešće na inauguracionom Samitu mira u Švajcarskoj na najvišem nivou“

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću čestitao Dan državnosti Srbije, 15. februar.

U današnjem saopštenju Ambasade Ukrajine je prenijeto da je Zelenski „istakao značaj obezbjeđivanja međusobne podrške dvije države teritorijalnom integritetu i suverenitetu“ i „uključivanja Beograda u sprovođenje kijevske formule mira i učešće na inauguracionom Samitu mira u Švajcarskoj na najvišem nivou“, prenosi N1.

- Ukrajinski lider je istakao spremnost za saradnju Srbije i Ukrajine na planu evropskih integracionih procesa koji će doprinijeti jačanju i ujedinjenju Evrope, navodi se u saopštenju.

Predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić čestitku je uputio premijer Ukrajine Denis Šmihalj, a ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću.

- Ukrajina želi srpskom narodu slogu i prosperitet, piše na kraju poruke Ambasade o čestitkama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 22:28