/ - фото: HTTPS://NOVA.RS
08/01/2022 u 13:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(УЖИВО-ВИДЕО) Блокиран аутопут Суботица-Београд

Осим блокаде аутопута код Новог Сада, на другим локацијама је мирно и без заустављања саобраћаја

На неколико локација у Србији за данас су заказани протести, а у Новом Саду око 13 сати блокиран је за саобраћај аутопут Суботица-Београд, пише Блиц. Протести се одржавају због Рио Тинта.

Како је најављено, окупљања грађана заказана су у неколико градова: Врбасу и Кули, у Београду код Центра Сава, у Тополи, Лозници, Шапцу, у Прељини код Чачка, Пожеги, Косјерићу и Новом Саду.

Осим блокаде аутопута код Новог Сада, на другим локацијама је мирно и без заустављања саобраћаја.

Протести до потпуне забране Рио Тинта у Србији настављају се и ове суботе и то на овим локацијама: Врбас и Кула – скуп испред Витала; Београд – код Сава центра; Топола – Пјешачки прелаз код магистрале; Лозница – Излаз код Шепачког пута на заобилазни пут; Шабац – код шабачког моста; Чачак – код Прељине, Пожега – Косјерић код Пјеска; Нови Сад – Паркинг код Мега Роде (Блокада аутопута), пише Нова С.

-Блокаде путева су ове недеље већ биле одржане - у понедељак је Србија стала на три сата на неколико локација од Новог Сада до Пожеге;И данас, као и претходних дана, чули смо нове контрадикторне изјаве о судбини Рио Тинта у Србији. Овога пута, премијерка Брнабић је рекла да је Влада близу одлуке да се забрани ископавање литијума, али да је, наводно, председник против тога...- пише навдени портал.

У Новом Саду за данас је планирана "историјска" блокада ауто-пута. Демонстранти су се, упркос лошем времену, већ скупили на паркингу у индустријској зони, одакле ће кренути блокада ауто-пута Е-75.

У Лозници се скупило више десетина грађана, који су тачно у 13х блокирали локални пут. Ту су мјештани Горњих Недељица, као и вође протеста Златко Кокановић, Ћута. Ту је и глумица Јелена Ступљанин. Како јавља репортер Нова.рс, дошло је одмах и до мањег инцидента, када се један возач заетео колима на људе у блокади.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:06