Миша Вацић / - фото: јутјуб принтскрин
30/01/2022 u 16:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вацић се кандидуjе за предсједника: Вучић да оде у пензиjу, а Ђилас у затвор

Вацић jе поручио да ће Српска десница кампању почети у сриједу из Ниша, гдје ће одржати конференциjу за новинаре о програму са коjим ће изаћи на предстоjеће изборе

Предсједник Српске деснице Миша Вацић наjавио jе да ће се кандидовати на изборима за предсједника Србиjе, коjи ће бити одржани 3. априла ове године.

Вацић jе, на конференциjи за новинаре у Београду, рекао да не желе „ни да се удружуjу са онима коjима jе врховна команда у страним амбасадама, ни да подрже постоjећу власт, већ да покажу да постоjи и наjздравиjи део народа коjи jе спреман да сопственим политичким правцем креће, суверенистички, патриотски и да покаже да има велики удео у политичком битисању Србиjе“.

Вацић jе рекао да jе вријеме да председник Србиjе Александар Вучић „оде у пензиjу“, а лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас „у затвор“.

Он jе поручио да ће Српска десница кампању почети у сриједу из Ниша, гдје ће одржати конференциjу за новинаре о програму са коjим ће изаћи на предстоjеће изборе.

Вацић jе jош jедном позвао "српске родољубе" да 3. априла изађу на заjедничкоj листи за парламентарне изборе.

- Сабране снаге Српске деснице, али и друге патриотске опциjе, све редом, од Заветника, преко суверениста до ДСС, радикала, све коjе се дефинишу као патриоте и родољуби несумњиво би имале двоцифрен броj и наjвише после листе коjа ће бити на челу са коалициjом окупљеном око СНС - рекао jе Вацић.

На питање да ли би ради заjедничког кандидата повукао своjу кандидатуру за председника Србиjе уколико би се до расписивања избора нека од партиjа са коjом жели коалициjу одазвала на његов позив, Вацић jе одговорио "да би, уколико би се то десило, био спреман да размисли о повлачењу своjе кандидатуре".

- Своjу кандидатуру истичем као jедан вид изазова према свима њима да схвате колико сам озбиљан да нико ништа неће урадити ако не сједнемо сви заjедно -рекао jе Вацић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:37