/ -FOTO: ZORANA JEVTIć,
27/09/2022 u 18:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Velja Nevolja: Nije mi žao što je Jovica Vukotić ubijen

Glavni pretres odnosno suđenje u postupku ptotiv grupe Veljka Belivuka održaće se 17. oktobra

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je danas pripremno ročište u postupku koji se vodi protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihove kriminalne grupe za sedam teških ubistava i druga krivična djela, javlja N1. 

Na današnjem ročištu okrivljeni po drugoj optužnici koja Belivuka, Miljkovića i još 10 osoba tereti za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, izjašnjavali su se o navodima ove optužnice.

Prema riječima advokata, Miljković je došao dobro pripremljen i sa obimnim spisama podvučenim markerom stranicu po stranicu. Za govornicom je rekao da je 14 DNK tragova pronađeno u Ritopeku i upitao sudiju da li su to tragovi žrtava ili ubica ili nekih trećih lica.

Nakon njega za govornicu je stao Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, rekavši da mu nije žao što je ubijen Vukotić, jer je on naručio njegovo i ubistvo Marka Miljkovića.

Vukotić sahranjen danas na Čevu, agenti i policajci u civilu pratili ukop

Podsjetimo, Vukotić ubijen u Istanbulu, sahranjen je danas u porodičnoj grobnici na Cetinju u mjestu Čevo.

Agenti i policajci u civilu pratili su sahranu šefa „škaljarskog klana“ na groblju Čevo zbog, kako pišu Novosti, straha od novog napada „kavčana“.

Porodica je primala saučešće ispred kapele od 11 sati pa sve do 15 časova.

Sahranjen je na groblju u selu Čevo, kod Cetinja, gdje je prije tri godine sahranjen i njegov otac Veselin Vukotić, koji je ubijen u obračunu dva zavađena kotorska kriminalna klana.

Vukotić je ubijen 8. septembra u obračunu klanova ispred trudne supruge, ćerke i vozača. Napadači su uhapšeni 16. septembra. Ubijen je sa četiri hica.

Kao direktni izvršilac označen je uhapšeni Emerkan S., dok je u ubistvu, odnosno praćenju Vukotića učestovovala i jedna žena, izvjesna Elanur T.

Kratkim izlaganjem ostalih optuženih kao i tužioca u ovom postupku završeno je pripremno ročište.

Druga optužnica postala je pravosnažna početkom juna, a u julu je spojena sa optužnicom koja Belivuka i njegovih 29 saradnika tereti za pet teških ubistava, otmice, silovanje, mučenje, trgovinu drogom i nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Obje optužnice do detalja opisuju kako je grupa Veljka Belivuka najprije mamila, a potom ubijala svoje žrtve.

Tužilaštvo je to zaključilo na osnovu sadržaja poruka koje su članovi ove grupe razmjenjivali putem aplikacije za zaštićenu komunikaciju „Skaj“. Tu aplikaciju dešifrovala je francuska policija i podatke dostavila srpskoj.

Taj sadržaj, koji podrazumijeva i fotografije mučenja i ubistava, predstavlja ključni dokaz o zločinima ove grupe. Međutim, odbrana optuženih na sudu pokušava da ospori ove dokaze, jer tvrdi da su dobijeni na nezakonit način.

Osim ovih dokaza postoje i svjedočenja članova grupe koji su odlučili da sarađuju sa tužilaštvom.

Glavni pretres odnosno suđenje u postupku ptotiv grupe Belivuka održaće se 17. oktobra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:09