Vesić / -FOTO: KURIR TELEVIZIJA
26/02/2023 u 13:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vesić brani Vučića: Ne širite neistine, neće priznati Kosovo

Nemojte otežavati Vučiću borbu za Srbiju, i nemojte olakšavati Kurtiju, poručio je Vesić opozicionarima

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da pojedini poslanici u parlamentu Srbije šire neistine da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sjutra u Briselu potpisati sporazum između Srbije i Kosova. 

Dodao je da je i Vučić mnogo puta ponovio da ni pod kojim uslovima neće priznati Kosovo i da je Kosovo i Metohija sastavni dio Srbije.

- Neki poslanici šire neistine o razgovorima koje vodi Vučić u vezi sa Kosovom i metohijom, i već dva dana se u ovoj sali spominje, u vrlo malicioznom kontekstu da će u ponedeljak biti potpisan neki sporazum između dvije države. To je potpuna neistina - rekao je Vesić.

On je podsjetio da je Vučić više puta istakao da je Kosovo i Metohija sastavni dio Srbije i da neće potpisati priznanje Kosova ni pod kakvim uslovima.

- Ne širite laži, ne obmanjujte narod, to je neodgovorno. Tako se skupljaju jeftini politički poeni, i samo se priziva nesreća- rekao je Vesić.

Dodao je da pitanje Kosova i Metohije nije stranačko, niti samo Vučićevo, jer postoji duže od vijek i po, a svaka vlast se borila da ga riješi.

- Ako već niste dali neki bolji predlog, osim onih nerealnih da prekinemo razgovore, nemojte da širite neistine. To se neće dogoditi. Za 10 godina, slušamo kako Vučić ’samo što nije priznao Kosovo’… I šta se desilo – ništa. Nemojte otežavati Vučiću borbu za Srbiju, i nemojte olakšavati Kurtiju. Ne kažem da to želite, ali to radite. Ne prizivajte nesreću. Svi zajedno treba da se borimo za Kosovo. Da je lako i jednostavno, problem bi odavno bio riješen. Ne otežavajte pregovore Vučiću. Ili da budem jasniji ne olakšavajte posao Aljbinu Kurtiju jer upravo to radite - poručio je Vesić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:26