Goran Vesić / - FOTO: N1
28/07/2022 u 23:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vesić: O kandidatu za predsjednika Skupštine odlučiće predsjedništvo SNS-a

Vesić kazao da će lider SNS-a Aleksandar Vučić ostati u SNS-u čak i da podnese ostavku na mjesto predsjednika stranke

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je da će na sjednici Predsjedništva te stranke u subotu, biti riječi o kadrovskim rešenjima za rukovodstvo parlamenta, ali nije naveo ko je potencijalni kandidat za predsjednika Narodne skupštine.

Vesić, koji je i član Predsjedništva SNS, je rekao da ukoliko stranka u subotu „izađe sa kandidatom za predsjednika skupštine” koga će predložiti predsjednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, očekuje da u ponedjeljak, 1. avgusta, bude izabrano rukovodstvo Narodne skupštine.

On nije odgovorio na pitanje da li će biti dio nove Vlade Srbije, kao jedan od ministara, navodeći da treba vidjeti „ko će biti mandatar koga će Aleksandar Vučić predložiti u ime stranke da formira vladu”, prenosi Beta.

Na pitanje da li će Vučić napustiti funkciju predsjednika SNS-a, kao što je najavio, Vesić je odgovorio da, i ako se povuče sa mjesta predsjednika, „Vučić nikada neće otići iz SNS-a”.

„To nije zakonska obaveza ali je predsjednik to sam najavio. I predsjedništvo i glavni odbor imaju jedinstven stav da Aleksandar Vučić treba da ostane predsjednik stranke, o tome nas čekaju tek razgovori”, rekao je Vesić.

Vesić je dodao da ono što je siguran, to je da je Vučić „uvek svoj lični interes stavljao iza javnog interesa”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:46