Привођење Беливука / - РТРС
19/03/2022 u 22:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Беливуков човјек у просторијама СНС спремао бакљаде подршке Вучићу?

У ранијој изјави, датој дневном листу "Нова", адвокат Владимир Тодорић је навео да постоје бројни докази да је клан Вељка Беливука држава створила зарад сопствених интереса

Криминална група Вељка Беливука, која се оптужницом терети за најбруталнија убиства, отмице, диловање дроге и силовање, међу својим члановима имала је и оне који су и те како били повезани са влашћу, односно са Српском напредном странком, пише Nova S.

(Видео можете погледати ОВДJЕ).

Међу онима које оптужница обухватила, налази се и Владимир Грек, страначки кадар СНС, који је преко те странке добио посао у ЈКП “Хигијена” Панчево. Уједно, он је био и међу организаторима напаредњачких бакљада за вријеме полицијског часа прошле године.

Вођа криминалне групе, којој се на терет ставља седам ликвидација, Вељко Беливук, рекао је на саслушању пред Тужилаштвом за организовани криминал (ТОК), 7. фебруара 2022. године, да га је власт Српске напредне странке ангажовала да организује бакљаде на крововима зграда за вријеме ванредног стања и да скандирају „Ђиласе, лопове“.

Грек, који се налази међу оптуженим члановима криминалне групе Вељка Беливука, налази се од 6. фебруара прошле године иза решетака.  Запослен је био у јавном сектору, а њега је тамо, према ријечима потпредсједнице Странке слободе и правде, Маринике Тепић, запослио актуелни градоначелник Панчева, Александар Стевановић.

Тепић је објаснила да је Стевановић то учинио још док је био на челу ЈКП “Хигијена” Панчево, напомињући да је у децембру прошле године Грек добио решење као стално запослени.

Међутим, прије сталног запослења, Грек је, судећи по доступним снимицима, чинио разне услуге за владајућу, Српску напредну странку. И о томе је говорила Тепић, напомињући да је управо Грек био један од коловођа бакљаде током полицијског часа, коју су напредњаци  организовали како би пружили подршку свом лидеру, Александру Вучићу и како би заплашили опозицију.

Ко им је омогућио кретање

-Он је био у групи лица којој је током полицијског часа било дозвољено кретање, па се поставља питање ко им је то обезбједио.  У питању је човјек који је снимљен 28. априла 2020. године како испред седишта СНС у Панчеву добија директиву да отпочне бакљаде против опозиције и Драгана Ђиласа. Пошто се очигледно добро показао у бакљадама, Грек је у децембру 2020. добио посао за стално. Дакле, у децембру је добио запослење од СНС за стално, а два мјесеца касније уследила је робија-рекла је Тепић.

Потпредседница Странке слободе и правде, на конференцији за медије одржаној у Панчеву, у фебруару прошле године, обавијестила је јавност да су бакљаде на крововима зграда у Панчеву, у знак подршке СНС, организовали и спроводили сарадници и чланови криминалне групе недавног ухапшеног Вељка Беливука.

-У априлу 2019. године, Владимир Грек, сарадник Вељка Беливука, добија директиву да отпочне бакљаде-објаснила је Тепић и додала да је током свечаног отварања стадиона у Новом Пазару, на којем је присуствовао предсједник Србије Александар Вучић, обезбјеђење организовала екипа Вељка Беливука.

-У питању су људи који су претходно били на инаугурацији Александра Вучића, тада су давили новинаре. Могу Вучић и његове галамџије да вриште до миле воље, докази су евидентни- рекла је она.

Владимир Грек (37) осуђиван је два пута због трговине наркотицима а против њега се води поступак и за насилничко понашање. На саслушању поводом оптужби да је члан Беливукове групе, Грек се бранио ћутањем.

Шта је Беливук рекао током саслушања у фебруару

Током саслушања у тужилаштву, Беливук је навео да је управо оно био тај који је за државу обављао и тај посао. Он је испричао како је упознао предсједника ФК Црвена звезда, Звездана Терзића, са свим пословима које је обављао за државу, а да је њима Терзић, с друге стране, описао како избјегава суђење.

-Тада сам детаљно објаснио оне ситнице које смо радили за државу, скандирања, заштита геј параде и слично, паљење бакљи, оно спонтано спуштање с кровова у вријеме полицијског часа, "Ђиласе лопове", и одмах да кажем, с Ђиласом немам ништа, не подносим га органиски, да не буде да њега нештон браним. Све сам то рекао и онда је изашао он (Александар Вучић, прим. аут.) и његови полтрони на телевизији и рекли да ја лажем-изјавио је Беливук.

Владимир Грек (37) осуђиван је два пута због трговине наркотицима а против њега се води поступак и за насилничко понашање. На саслушању поводом оптужби да је члан Беливукове групе, Грек се бранио ћутањем.

Беливуков клан створила власт 

У ранијој изјави, датој дневном листу "Нова",  адвокат Владимир Тодорић је навео да постоје бројни докази да је клан Вељка Беливука држава створила зарад сопствених интереса.

-Сад кад видимо да су људи из Беливуковог клана били запослени у јавном сектору више нема никакве недоумице да за кога су они радили. Знамо да су они били обезбјеђење на скуповима СНС, да су пребијали новинаре, учеснике протеста, да су дисиплиновали навијаче да не скандирају против председника Вучића. Све то доказује да су они радили за државу- објаснио је Тодорић.

Према његовим ријечима, друго питање је до које мјера ишла повезаност мафије и власти.

-Требало би разјаснити да је та повезаности ишла до самог шефа државе или до министра унутрашњих послова и Безбједносно информативне агенције. Оно што ми не знамо и немамо од доказа се сигурно налази у рукама страних обавјештајних служби које по природи ствари зна много више од наше јавности- напоменуо је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:31