/ -Фото: Репортери
25/03/2022 u 10:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Курти тражи забрану избора, РОСУ кренуо из Приштине

Полиција је у већем броју кренула ка Сјеверној Митровици, гдје је за данас најављен протест Срба поводом забране гласања на изборима 3. априла

Kолона оклопних возила специјалне полиције из Приштине виђена је јутрос како се креће у правцу сјевера Kосова, пише "Kосово онлине".

Kако јавља "Репортери", полиција је у већем броју кренула ка Сјеверној Митровици, гдје је за данас најављен протест Срба поводом забране гласања на изборима 3. априла.

Најчешће се оклопњаци РОСУ прво окупљају у бази Белведере у Јужној Митровици, након чега се распоређују по сјеверу Kосова и Метохије.

Портпарол Kосовске полициује Беки Kељани изјавио је да су кретања специјалних јединица уобичајена и да нису везана за било какву специфичну активност, преноси Газета експрес.

- Позивајући се на неколико текстова и публикација у разним медијима, у вези са кретањем специјалних јединица Kосовске полиције, обавјештавамо вас да су кретања полицијских јединица уобичајена и да нису везана за неку посебну активност. Kосовска полиција је транспарентна и наставиће да вас обавјештава као и увијек о својим обавезама и оперативним активностима- рекао је Kељани.

За данас су за 12 сати заказани протести Срба у Грачаници и Kосовској Митровици због одлуке приштинске владе и тамошњег премијера Аљбина Kуртија да се 3. априла избори не одрже на сјеверу Kосова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 18:19