Обрић / Фото: РТС, Јутјуб
13/03/2022 u 19:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Нада Обрић побиједила три карцинома: Најлакше је предати се

Кад сам видјела очи моје дјеце и колико су се они борили да мени не покажу у каквом сам стању, онда сам ја исто толико се борила да не покажем њима колико ми је тешко, казала је пјевачица

Пјевачица народне музике Нада Обрић побиједила је чак три различита карцинома на различитим органима, а како би и друге који се боре са било којим раком охрабрила, говорила је у РТС Ординацији.

У емисији је открила да је научила слуша организам и да прати знаке.

- Видјела сам да нешто није у реду, притом не знам шта није у реду али видјела сам да нешто око бешике, није у реду. Отишла сам на преглед, инсистирала на скенеру, и онда је утврђено да имам рану на бешици и то је оперисано једном, после тога још једном, после тога још једном и четврти пут је операција трајала седам и по сати. Сада сам скоро била на контроли - хвала Богу побједа- испричала је пјевачица.

Осјећај да „нешто недостаје" навео је да потражи љекарску помоћ.

Обрић је за двије године имала четири операције и извађена јој је бешика, па је подијелила искуство са хемиотерапијом.

- Након првог карцинома који сам имала 1999. године, имала сам 26 зрачења, а сада сам имала осам хемотерапија и онколог, докторка која ме је водила у тим хемиотерапијама, рекла је сестри која ради с њом:' Ја се ове жене бојим', а згранута сестра је питала: 'Зашто, па она је баш дивна женa'. Каже докторка: 'Не, не, ја се ње бојим, она долази на хемиотерапије и кад одлази са хемиотерапије ко да долази на кафу'- додала је она. 

Певачица је рекла и да је међу пацијентима била једина којој није опала коса.

Мучнину је ипак осјећала, као и умор и све познате пратеће манифестације хемиотерапије.

- Наравно да је било свега. Ја сам само људско биће и ништа више од тога. Међутим, кад сам ја видјела очи моје дјеце и колико су се они борили да мени не покажу у каквом сам стању, онда сам ја исто толико се борила да не покажем њима колико ми је тешко- кроз сузе је испричала присјећајући се свих детаља.

Подсјетила је и на друга два карцинома са којима се борила - меланом и гинеколошки карцином, па их је поредила са карциномом бешике који јој је најтеже пао, како је признала.

- Овај сад ми је најтеже пао зато што сам имала четири операције. Знате како, одете да извадите зуб, па вам није пријатно, па кад се посјечете па одете код љекара па вам није пријатно... Па 'ајде једна, `ајде друга, `ајде трећа, `ајде и четврта операција истим поводом, онда свакако да није пријатно и то исцрпљује. Кад вам саопште да имате такву врсту карцинома нема људског бића које ће реаговати ноншалантно, ја то тврдим- изричита је пјевачица.

Додаје да јој најтеже пада ноћ јер је тада суочена сама са собом.

- Увијек разговарам сама са собом ноћу и онда - шта ћете, како ћете, шта вам ваља чинити, како се ваља понашати, да ли се предати или борити, и онда нећу да се предам. Живот је прелијеп, сваки дан у животу је прелијеп, а да тога нисмо свјесни, према томе би требало уживати у сваком дану у животу, јер тај дан који данас живимо, он ће сјутра бити прошлост, у неповрат. Никад се не може поновити- наводи она. 

Борба се, како каже, заиста исплати.

- Најлакше се предати, али кад најмање имате наде неке, нада увијек покаже на крају. Нада је увијек ту, са вама и никад без наде- закључује Обрић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 09:51