Марко Видојковић / - Скриншат
26/09/2021 u 12:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Погледајте како један новинар и интелектуалац псује предсједника Србије

Аутор и водитељ подкаста "Добар, лош, зао" Марко Видојковић постао је херој опозиције у Србији јер је на ТВ-у псовао Александра Вучића и, за сада, нема чак ни јавне осуде, а камоли посљедица

Марко Видојковић, писац, аутор и водитељ подкаста "Добар, лош, зао", опсовао је мајку председнику Србије Александру Вучићу и повишеним тоном у току емисије бијесно изговарао увреде на његов рачун.

- Био је довољно безобразан да каже да му РТС личи на Н1 (односи се на Александра Вучића), јел ти личи на нашу есмију пи*ка ти материна она одвратна. Јел' ово чујеш,а ? Да ти се неко овако обраћа луда будалетино једна? - казао је Видојковић у подкасту "Добар, лош, зао".

Поводом овог догађаја Видојковић није имао никаквих посљедица, па чак ни јавне осуде институција и удружења, а јављају се тек по неки појединци.

Екипа подкаста "Добар, лош, зао" огласила се саопштењем.

- Подкаст „Добар лош зао“ не емитује се на ТВ Нова С још од јула, 2021, већ само на интернету, уз слоган "Није за ТВ". Подкаст „Добар лош зао“ није у власништву Драгана Ђиласа, није ауторско дјело Драгана Ђиласа и нема никакве везе са Драганом Ђиласом, нити Мариником Тепић, осим што нам ће нам увијек бити драги гости, као и сви остали (минус Шапић).

- Аутори подкаста ДЛЗ упућују искрено извињење предсједниковој мајци, она није ни за шта крива (не да ми знамо). Ангелина Вучић свакако није била мета Видојковићевог излива креативног беса, већ њен син. ДЛЗ је већ показао да умије да призна грешку, за разлику од Александра Вучића, који ће нас радије одвести у потпуну пропаст, него признати да је зрео за политичку пензију, а ми бисмо додали и за затвор - пише у саопштењу.

Поводом цијеле ситуације огласио се члан предсједништа Српске напредне странке Владимир Ђукановић.

– Згранут сам оним што смо могли да видимо у такозваној емисији, подкасту шта год већ такозваног писца Видојковића и онога новинара Кулаче. То је такво морално дно, то је испод сваког нивоа, псовати мајку било коме нешто што је застрашујуће – рекао је он.

Министар финансија Синиша Мали осудио је то што је писац Марко Видојковић псовао мајку председнику Србије у свом подкасту "Добар, лош, зао".

- Господо, јасно је да чежња буди агресију код вас, али, подсјећам вас да се битка за власт одржава на изборима. Наравно, уколико имате храбрости да се суочите са грађанима, који ће знати да вас процијене и оијцене - написао је он на Инстаграму.

Министар здравља Златибор Лончар оштро је прокоментарисао испад у коме је отворено псована мајка председника државе.

- Ако ми живимо у свијету, гдје неки назови новинар псује мајку предсједнику, вријеђа га и онда два дана немате ни једну осуду ни једног удружења нити било ког новинара, како ћете ви мени да објасните да је то нормално и да ми живимо у нормалном друштву. Ја то најоштрије осуђујем. Ја не желим да живим у таквом систему гдје то тако може! А - истакао је министар Лончар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 06:48