/ Фото: Косово Онлајн
05/07/2021 u 19:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Протест у Сјеверној Митровици: Хапшење Јовановића улило страх

Међународне заједнице да обрате пажњу на све израженији пораст албанског национализма

Неколико десетина грађана Сјеверне Митровице прошетали су вечерас градским шеталиштем у знак протеста збо,  како су навели, све учесталијих напада у којима су мета Срби и њихова имовина.

Један од учесника скупа Александар Арсенијевић казао је да овај скуп није само скуп због неког изолованог инцидента.

- Од почетка године десило се више од 70 инцидената над српским становништвом на Kосову. Прије два мјесеца су испребијани момци у Митровици, испребијани су и момци у Грачаници, терористички напад код Техничке школе и сада случај пребијања малог Николе чије ријечи да никада неће отићи са ових простора охрабрују, не само мене већ све нас- рекао је Арсенијевић.

Kако наводи Арсенијевић у сваком Србину на Kосову постоји страх како ће неко тумачити њихово слободно право на обилазак манастира, пријатеља и родбине.

- Ово хапшење Риста Јовановића које се десило на Видовдан улило је страх код многих људи. Шта ће се десити ако сутра одемо у посјету неком манастиру? Да ли ће то бити по изјавама министара из косовске владе храњење национализма? Иза мене није национализам, већ млади људи који све нас охрабрују да останемо овдје и да гледамо своју будућност која није под туђим чизмама и пендрецима већ да живимо у миру и у слози и нећемо дозволити да се и у будућности дешавати овакве ствари - наводи он.

Арсенијевић позива и представнике међународне заједнице да обрате пажњу на све израженији пораст албанског национализма.

- Позивам међународну заједницу да им политички памфлети не буду њихова борба за људска права већ да се суоче са стварима на терену. Видеће да је албански национализам узео маха и само све више и јаче гори - закључио је Арсенијевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:28