FOTO: MUP RS / - FOTO: MUP RS
11/05/2023 u 17:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) RAZBIJEN BALKANSKI KARTEL: Među uhapšenima i suparnik Radoja Zvicera

Ova organizovana kriminalna grupa, koja je djelovala i na području Kariba na Arubi, u februaru 2022. godine je ugovorila za samo jednu isporuku droge isplatu u iznosu od 4,5 miliona eura.

Mladen Lazarević uhapšen je u velikoj akciji policije, a jedan je od aktera čuvene pljačke zlatare u Dubaiju, a njegovo ime pominjalo se i na suđenju Belivuku i Miljkoviću, jer je prema navodima ranije istrage po nalogu Radoja Zvicera trebalo da bude ubijen, saznaju "Novosti".

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa MUP Službom za borbu protiv droga, Uprave kriminalističke policije nakon višemjesečnog predistražnog postupka na teritoriji Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina danas je lišeno slobode 13 lica i to: M. S., M. L., M. J., D. Đ., M. M., D. N., I. C., R. R., G. P., M. R., V. S., M. P. i Lj. L., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično dJelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ova organizovana kriminalna grupa koju čine 20 lica sumnjiči se da je uključena  u međunarodnu trgovinu narkoticima. Naime, organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije.

U toku predistražnog postupka prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći kao i dokazi koji se odnose na predmetne zaplijene od drugih država, prije svega Republike Francuske.

Na teritoriji Srbije slobode je lišeno 13 lica, od sedam lica koja nisu lišena slobode dva lica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora, odnosno pritvora po rešenjima Kraljevine Holandije i Republike Peru, jedno lice se nalazi u pritvoru po drugom osnovu u Nišu i četiri se nalazi u bjekstvu.

Ova organizovana kriminalna grupa, koja je djelovala i na području Kariba na Arubi, u februaru 2022. godine je ugovorila za samo jednu isporuku droge isplatu u iznosu od 4,5 miliona eura. 

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. mart 2024 02:11