/ FOTO: MUP Srbije Aleksandar Vulin
05/12/2022 u 12:38 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Vulin: Bio bih srećan da postoji velika Srbija, propustili smo priliku

Vulin je odavno jedan od najbližih saradnika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i on zapravo predstavlja megafon njegove politike

Bivši ministar unutrašnjih poslova Srbije, a sada direktor BIA-e Aleksandar Vulin nedavno je gostovao u emisiji TV Pink. Zoran Kesić je na svoj satirično-ironičan način prokomentarisao gostovanje u posljednjoj epizodi svoje emisije „24 sata sa Zoranom Kesićem“,prenosi Danas.rs.

Međutim, Vulin je odavno jedan od najbližih saradnika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i on zapravo predstavlja megafon njegove politike i govori sve ono što Vučić ne smije da radi.

Osim toga, Vulinu će mjesto prvog čovjeka Bezbjednosno informativne agencije (BIA) Srbije pružiti značajne mogućnosti da ostvari ciljeve o kojima sanja.

Na pitanje voditelja da li ideja srpskog sveta predstavlja realizaciju ideje stvaranja velike Srbije, Vulin je  odgovorio.

-Bio bih veoma srećan da postoji velika Srbija. Nažalost, Velika Srbija nikada nije postojala. Propustili smo tu jedinstvenu priliku po završetku Prvog svjetskog rata da nacrtamo veliku Srbiju i kažemo ovo je srpska, gdje žive Srbi. Da smo to tada uradili, danas bi bilo Srba u Kninu, bilo bi Srba u Karinu i Benkovcu, a bogami bi ih bilo daleko više u Bosni i Hercegovini nego u Republici Srpskoj, ali mi to nismo uradili sad još treba da se izvinjavamo što to nismo uradili-rekao je Vulin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:59