/ IZVOR: NOVA.RS/ IRFAN LIčINA
24/11/2022 u 18:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Višespratnica u Tutinu arhitektonski fenomen: Lebdi zgrada iznad Vidrenjaka

Ova čudnovata zgrada, koja svojim oblikom prati tok rijeke, jer se nalazi bukvalno iznad nje, nalazi se na prostoru za velike vode koje je u vlasništvu JVP Srbijavode

Iznad rijeke Vidrenjak u centru Tutina bespravno je izgrađena višespratnica koja izgleda kao da lebdi nad koritom rijeke.

Iako postoji već devet godina, tek je pitanje upućeno na Tviteru ministru građevinarstva i infrastrukture u Vladi Srbije Goranu Vesiću pokrenulo ispitivanje da li zgrada ima sve potrebne dozvole.

Vesić je bio ažuran u objavljivanju odgovora i fotografija dokumentacije i poručio – inspekcijski nadzor je počeo, prenosi N1. 

Ova čudnovata zgrada, koja svojim oblikom prati tok rijeke, jer se nalazi bukvalno iznad nje, nalazi se na prostoru za velike vode koje je u vlasništvu JVP Srbijavode.

image
- FOTO: TVITER

Kako je Vesić objasnio na Tviteru, zgrada je od opštine Tutin dobila dozvolu za gradnju, a investitor je gradio više nego što je dozvoljeno, pa je objekat postao bespravan.

On je najavio da će njegovo ministarstvo pokrenuti upravno-pravni nadzor nad radom nadležnog opštinskog organa kako bi se preispitao postupak izdavanja građevinske dozvole.

image
- ZGRADA U TUTINU

Međutim, kako se objekat nalazi nad rekom, a fotografije iz Tutina od pre nekoliko dana pokazuju da je Vidrenjak baš na tom mjestu poplavio centar grada. Tu se nametnulo pitanje, da li je moguće da su i Srbijavode dale dozvolu za gradnju.

Vesić je rekao da ne može da vjeruje da je tako nešto moguće, ali da će provjeriti i nešto kasnije istog dana ponovo se oglasio na Tviteru.

image

Vesić

- FOTO: TVITER

- Da, moguće je. Srbijavode su dale saglasnost- kazao je Vesić, priloživši fotografiju Rešenja.

Ipak, kako je kazao, ta saglasnost danas ništa ne vrijedi jer je objekat bespravan.

- Sada znamo da je bilo takvih državnih službenika koji su bili spremni da izdaju ovakav akt. Republička inspekcija je počela nadzor i redovno ćemo obavještavati javnost o rezultatima i mjerama- zaključio je Vesić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:45