/ - FOTO: PORTAL DAN
11/10/2022 u 12:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Visoki Dečani: Nadamo se da će Kurti konačno da donese katastarski papir

Vrata našeg manastira su otvorena za sve, navedeno je iz manastira

Iz manastira Visoki Dečani je saopšteno da se nadaju da će premijer na Kosovu i Metohiji Aljbin Kurti konačno donijeti katastarski papir, koji dokazuje da je odluka Ustavnog suda o vraćanju zemljišta manastiru sprovedena.

Manastir Visoki Dečani je na Tviteru saopštio da je Srpska pravoslavna crkva na Kosovu i Metohiji otvorena za dijalog, ali ne i za političko miješanje privremenih prištinskih institucija u odluku Ustavnog suda iz 2016. godine.

- Vrata našeg manastira su otvorena za sve i nadamo se da će Kurti konačno donijeti katastarski papir koji dokazuje sprovođenje odluke suda- navedeno je iz manastira.

Iz manastira Visoki Dečani juče je saopšteno da je podrivanje konačne i neopozive odluke Ustavnog suda da se manastiru vrati 24 hektara zemlje i mešanje političara u sudske odluke predstavlja ozbiljno podrivanje vladavine zakona i reda na Kosovu Metohiji i pogoršava vjerske slobode i povjerenje među zajednicama.

Manastir Visoki Dečani je objavio na Tviteru da su ovih dana privremeni predsjednik i premijer Kosova i Metohije javno potvrdili odbijanje da se primijeni odluka Ustavnog suda Kosova iz 2016. godine o priznavanju 24 hektara Dečanskog manastirskog zemljišta.

Iz manastira su podsjetili da tu odluku suda podržavaju EU, OEBS, UN i ambasadori vodećih zapadnih zemalja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:25