U podunavskom okrugu occekuje se dobar prinos pssenice. Snimio:Z.Zine ts / -
31/03/2022 u 18:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада Србије одобрила извоз пшенице у Италију

Влада Србије је, како се истиче, процијенила да извоз меркантилне пшенице неће изазвати поремећаје у функционисању

Влада Србије одобрила је извоз меркантилне пшенице и меркантилног кукуруза у Италију, по основу уговора склопљених прије забране извоза.

 - На сједници Владе усвојен је Закључак којим се одобрава извоз меркантилне пшенице и меркантилног кукуруза правним лицима који ове производе извозе у Републику Италију, на основу уговора закључених прије ступања на снагу Одлуке о привременој забрани извоза основних пољопривредно- прехрамбених производа битних за становништво“, саопштено је послије сједнице.

Влада Србије је, како се истиче, процијенила да извоз меркантилне пшенице неће изазвати поремећаје у функционисању пољопривредно-прехрамбеног сектора Србије и да неће угрозити прехрамбену сигурност становништва, а допринијеће, наводи се – „изградњи повјерења и очувању добрих трговинских односа у региону“.

На сједници је усвојен и Акциони план за спровођење стратегије развоја правосуђа за период 2020 – 2025. године, у периоду од 2022. до 2025. године. Њиме се, како се наводи "омогућава даље јачање државе, доступности правде и правне сигурности у сврху квалитетнор и ефикасног остваривања заштите права и слобода грађана и подизања нивоа повјерења у правосудни систем".

"Овај оперативни документ садржи мјере за спровођење циљева планираних у Стратегији, а које се односе на јачање независности и самосталности, непристрасности, одговорности, стручности и ефикасности правосуђа, као и развој е-правосуђа", наводи се у саопштењу Владе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 02:26