Владимир Лучић / - Принтскрин
24/12/2021 u 14:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Владимир Лучић: Телеком побјеђује, зато нас и нападају!

Компанија Мтел у Црној Гори је ушла на тржиште телефоније, телевизије и интернета као нови играч, трећи по реду, у изузетно јакој конкуренцији на засићеном малом тржишту, да би данас била на првом мјесту и у тој земљиар

  

Резултати Телекома Србија у овој години су изузетни и представљају круну стратегије на којој смо радили посљедње четири године.

- Из незавидне ситуације, када смо значајно заостајали за конкуренцијом, поготово на плану интернета и телевизије, сада смо на првом мјесту у свим услугама, изјавио је генерални директор ове компаније Владимир Лучић за ТВ Пинк сумирајући резултате пословне године.

- Завршили смо процес аквизиције малих оператера, имамо милион потенцијалних прикључака за оптички интернет, монтирали смо више од 1.200 најмодернијих базних станица за 4Г мрежу, а трећу годину заредом смо по истраживању Ратела најбољи мобилни оператер у Србији. А све ово што сам набројао је тек дјелић успејха у овој години, коју у сваком смислу можемо сматрати побједничком. Имали смо озбиљна улагања у најбоље серијске, филмске и спортске садржаје, и нешто на шта сам посебно поносан: изградили смо стратешка међународна партнерства са водећим свјетским компанијама као што су Водафон, Блумберг, Еуроњуз, Премијер лига, и за крај године најважнија финансијска институција ЕУ, Европска инвестициона банка - објаснио је Владимир Лучић.

Говорећи о томе колико је Телеком напредовао, Лучић је навео примјере повећања броја корисника: телевизијске услуге ове компаније је 2017. користило 426.000 људи, да би их сада било више од милион, а до краја следеће године, са стартом нове сезоне Премијер лиге, сигурно ће достићи бројку од најмање 1,2 милиона. Број корисника интернета је такође значајно увећан - од практично нуле из 2015. године до садашњих скоро милион, такође са тенденцијом снажног раста!

- Шта је посебно важно са повећањем броја корисника? То доводи до значајног повећања прихода и профита, не само од претплате, већ су и оглашивачи више заинтересовани да се оглашавају преко наших медијских канала, плус корисници ће имати могућност додатних претплата на разне дигиталне сервисе, као што је на примјер филмски и серијски Аполон, и све то доноси додатну зараду. Као плус на све ово, спајање мањих кабловских оператера довело је до оптимизације, то јест смањења, трошкова, и повећања прихода - навео је Лучић дио своје пословне стратегије.

Доказ успјеха налази се у конкретним бројевима: приход Телекома Србија, без ћерки-фирми, је пре три године износио 89 милијарди динара, а на крају ове године је 109 милијарди динара! То значи да се Телеком сам приближава по приходима бројки од милијарду еура годишње, док приходи цијеле Телеком Србија Групе за ову годину износе 1,2 милијарде еура!

- Све ово је био сан Телекома и у нека његова стара времена, успјели смо да направимо изузетно профитабилну компанију - подвукао је Лучић.

Још један доказ пословне стабилности Телекома је и чињеница да је Европска инвестициона банка дала Телекому кредит од 70 милиона еура на десет година за развој 5Г мреже не тражећи било какве гаранције!

- То да нам је банка ЕУ дала новац на десет година не тражећи заузврат гаранције показује какво повјерење имају у нас и показује да су и они увјерени да ће Телеком бити лидер на тржишту не само у Србији већ и регионално - објаснио је први човјек Телекома.

Владимир Лучић је навео и да ћерке-фирме српског Телекома у региону изузетно успјешно послују. Компанија Мтел у Црној Гори је ушла на тржиште телефоније, телевизије и интернета као нови играч, трећи по реду, у изузетно јакој конкуренцији на засићеном малом тржишту, да би данас била на првом мјесту и у тој земљи.

- То шта смо урадили у Црној Гори је успјех на свјетском нивоу, да уђете као трећи играч на изузетно конкурентно, мало и засићено тржиште, и да за пет година постанете лидер - истакао је Лучић.

На питање о најновијим нападима на Телеком, у којима се истичу поједини опозициони политичари и с њима повезани медији, Владимир Лучић је навео да сви ови напади долазе из истог центра, а то је Јунајтед група.

- Што је Телеком успјешнији и што узима више тржишног учешћа у земљама у којима послује и Јунајтед група, то нас они све више и агресивније нападају. Њихова нервоза расте, а напади нису само у Србији већ практично широм свијета. Посебно је занимљиво да нас за наводну презадуженост напада компанија у огромним дуговима. Јунајтед група је задужена за 3,6 милијарди еура и константно послује са губитком, који је прошле године износио 73 милиона еура, а закључно са првих девет мјесеци ове године њихов акумулирани укупни губитак је износио 650 милиона еура. Разумијем да су због тога нервозни, али ми остајемо досљедни у нашој стратегији сталног раста и експанзије, али и у нашој жељи за фер тржишном утакмицом - закључио је генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 13:06