Владимир Путин / фото: РТС
13/03/2022 u 13:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Воjвођански клуб тражи да се Путину одузме статус почасног грађанина Новог Сада

Одузмите му ионако ничим заслужену почаст, спасите образ себи колико- толико, поручили су из ВК

Воjвођански клуб захтијева од градских власти у Новом Саду да предсједнику Руске Федерациjе Владимиру Путину под хитно одузму статус почасног грађанина главног града Воjводине, наводи се у саопштењу ове организациjе.

- Владимир Путин ниjе достоjан овог статуса. Он jе агресор коjи води наjсуровиjи осваjачки рат у Европи од Другог светског рата, са jасном намјером да уништи суверену Украjину, сравни jе са земљом и њено становништво врати у наjмрачниjу диктатуру совjетских таjних и безбједносних служби из коjих jе и сам поникао. Не може се бити за демократиjу и прокламовати њене вриједности, а истовремено почастима одликовати бившег КГБ-овца чиjи политички неистомисљеници мистериозно умиру, биваjу убиjени или само пуком срећом преживљаваjу тровања - поручуjу из ВК.

- Човјек коjи брутално бомбардуjе цијелу териториjу сусједне државе, неселективно, а по свему судећи и са намјером гранатира цивилне и здравствене обjекте, не заслужуjе никакве почасти, већ само осуде - казали су из Војвођанског клуба.

Воjводански клуб подсећа да jе статус почасног грађанина Владимиру Путину додијелила бивша радикалска новосадска власт, у jануару 2008. године, а чиjи у европско одијело пресвучени функционери и данас владаjу градом.

"Не могу се носити европско одијело, прокламовати европске вриједности и бити Европска пријестоница културе, а затварати очи на бестиjалност коjу режим Владимира Путина спроводи над Украjином и њеним грађанима. Одузмите му ионако ничим заслужену почаст, спасите образ себи колико- толико. У супротном, историjа ће памтити Нови Сад по срамоти какву никада ниjе имао, а коjу сте му ви из власти нанијели".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 00:00