Драган Бјелогрлић / К.М.
22/12/2021 u 10:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Врховни касациони суд одлучио: Драгану Бјелогрлићу ће се судити у Београду

Основно јавно тужилаштво у Нишу поднијело је 26. новембра суду оптужни предлог против Бјелогрлића, јер је крајем августа у раним јутарњим часовима више пута по глави ударио редитеља Предрага Антонијевића у нишком хотелу "Амбасадор"

Врховни касациони суд (ВКС) усвојио је предлог поступајућег нишког судије и делегирао мјесну надлежност за суђење глумцу и редитељу Драгану Бјелогрлићу Првом основном суду у Београду, речено је данас Танјугу у ВКС.

ВКС је закључио да је основан предлог судије појединца Основног суда у Нишу, који је предложио да се из разлога процесне цјелисходности предмет против Бјелогрлића, оптуженог за насилничко понашање над колегом Драганом Антонијевићем, делегира Првом основном суду у Београду.

И окривљени и оштећени, као и свједоци у овом поступку и бранилац, сви су из Београда, па је цјелисходније да се суђење одвија пред београдским судом.

- По оцјени овога суда, околности изнијете у предлогу судије појединца Основног суда у Нишу које произлазе и из списа предмета, представљају разлоге процесне цјелисходности у смислу члана 33. З?П, које оправдавају преношење мјесне надлежности на други стварно надлежан суд, и то на Први основни суд у Београду - наводи се у одлуци ВКС у који је Танјуг имао увид.

Кривични поступак ће се лакше спровести у Београду

Суд додаје да очигледно да ће се овај кривични поступак лакше спровести пред београдским судом, који је мјесно надлежан за територију општине гдје окривљени и оштећени имају пребивалиште, односно за територију градских општина града Београда, гдје се налази пребивалиште већине свједока, чије је саслушање предложено у оптужном предлогу, као и бранилаца окривљеног.

Основно јавно тужилаштво у Нишу поднијело је 26. новембра суду оптужни предлог против Бјелогрлића, јер је крајем августа у раним јутарњим часовима више пута по глави ударио редитеља Предрага Антонијевића у нишком хотелу "Амбасадор".

Тужилаштво тражи казну од 6 мјесеци затвора

Бјелогрлић је оптужен за кривично дјело насилничко понашање, а тужилаштво тражи од суда да му изрекне казну затвора од шест мјесеци, рекао је раније портпарол тужилаштва Иван Марковић.

Бјелогрлић је на саслушању у тужилаштву признао извршење кривичног дјела и изразио жаљење.

Оба редитеља нашла су се у Нишу због 56. Филмски сусрети.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 10:39