Aleksandar Vučić / - RTS
27/11/2023 u 08:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vučić: Ako ćete da imate svađe svakoga dana tada vam je rezultat otcjepljena Crna Gora

Odnosi sa Crnom Gorom su nešto bolji nego ranije, sa Mađarskom i Sjevernom Makedonijom najbolji u istoriji, a da nam Bugari zamjeraju, jer smo popularniji od njih u Sjevernoj Makedoniji. Sa Albanijom imamo pristojne odnose koliko je moguće, naveo je on

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da su odnosi Crne Gore i Srbije nešto bolji nego što je to ranije bilo. On je u u za TV Pink rekao i da će odnosi sa Hrvatskom biti bolji kada shvate da je Jasenovac sramota, a ne nešto što bi trebalo da se zaboravi.

- Odnosi sa Crnom Gorom su nešto bolji nego ranije, sa Mađarskom i Sjevernom Makedonijom najbolji u istoriji, a da nam Bugari zamjeraju, jer smo popularniji od njih u Sjevernoj Makedoniji. Sa Albanijom imamo pristojne odnose koliko je moguće. (Premijer Edi) Rama nije bio na nedavnom sajmu vina, ali albanski predstavnici jesu i neka njihova vina su dobila nagrade. Interesantne su njihove sorte vina, ne volim ove svjetske. Ja volim sva vina naše braće Makedonaca. I ‘Plantaže’ su napravile jedno dobro vino, istakao je Vučić, prenosi portal Adria.

On je potom istakao i zašto podržava listu “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”?

- Ako ćete da imate svađe svakoga dana i koncetrišete se na to, tada nema rezultata – tada vam je rezultat samoproglašeno Kosovo, ocjepljena Crna Gora. Nama je potrebno jedinstvo rukovodstva. Kada kažemo da stiže novac za studente, za srednjoškolce, to će tako biti. Kada kažemo da će prosječna plata biti 1.400 eura 2027. godine, 650 eura prosečna penzija, to će tako biti. Minimalna zarada je bila 15.000 dinara 2012. godine. Strašno je važno da kažete ljudima šta mislite da je dobro za državu. Izbori nisu igra. Suština je u tome da pred sebe postavljate cilj i suštinsko je pitanje šta hoćete u politici. Za takvu politiku potrebno je da imate mandat naroda. U Smederevu na skupu sam rekao da je besmisleno da budem predsjednik republike koji će tu nešto da glumi ukoliko tu vladu budu činili Đilas, Lazović, Tepić, Jovanović, Obradović. Šta onda od mene da očekujete, ako oni dobiju, odmah posle toga bih se izvinio narodu i rekao da nisu zadovoljni time što smo radili i rekao da će imati nove predsjedničke izbore, rekao je Vučić.

Kako je dodao, najveći je protivnik političke trgovine. Navodi da želi da iza njega ostanu rezultati i da njegovo ime ostane u istorijskim udžbenicima, ali i da se smije prijetnjama da je “gotov”.

Vučić je naveo da je glas za bilo koju drugu listu “glas za Đilasa”.

- Imam dobre poznanike koji su glasali za mene na predsjedničkim izborima, i pozvali me da čestitaju, ali su glasali za desničarske stranke na parlamentarnim. Samo dan kasnije nisu mogli da vjeruju da je riječ o ljudima koji bi da ruše vlast, ljudi su za njih glasali da bi pokazali da žele više nacionalistički pravac, objasnio je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:54