АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ / - ФОТО: ПРИНТСКРИН/ПРВА
02/06/2022 u 18:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Ако СПС оде са Ђиласом у Београду ми идемо у опозицију

Хоћете социјалисти да идете са Ђиласом у граду, идите са Ђиласом а ми ћемо у опозицију. Ако идете са нама у граду, то не значи да ћете ишта да имате на републичком нивоу, поручио Вучић

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Српска напредна странка(СНС) неће правити „заједничку платформу Београд - Република” са Социјалистичком партијом Србиије(СПС) и поручио да ако СПС уђе у коалицију са Драганом Ђиласом у Београду "СНС ће бити опозиција".

Вучић је поновио да неће трпјети ничије уцјене, ни СПС-а ни људи из своје партије.

„Хоћете социјалисти да идете са Ђиласом у граду, идите са Ђиласом а ми ћемо у опозицију. Ако идете са нама у граду, то не значи да ћете ишта да имате на републичком нивоу", рекао је Вучић новинарима у Братислави гдје је учествовао на форуму ГЛОБСЕЦ 2022.

Предсједник је казао да СНС неће правити са СПС-ом платформу за Београд.

„Хоћете социјалисти да идете са Ђиласом у граду, идите са Ђиласом а ми ћемо у опозицију. Ако идете са нама у граду, то не значи да ћете ишта да имате на републичком нивоу. Нећу да трпим ничије уцене а нисам их трпео од људи из СПС, али нећу ни кроз новинске написе а понајмање од људи из странке којој припадам”, рекао је лидер Српске напредне странке, преноси Бета.

Он је поновио да "неће да трпи ничије уцјене а нисам их трпео од људи из СПС, али нећу ни кроз новинске написе а понајмање од људи из странке којој припадам”.

Лидер СНС-а је навео да "чак и уколико СПС буде у коалицији са СНС у Београду, то не значи да ће социјалисти имати „ишта” на републичком нивоу власти".

Он је одбацио медијске написе о саставу нове Владе Србије наводећи да то није истина.

Комнтаришући критике гостовања министарке енергетике и потпредсједнице СНС Зоране Михајловић на телевизији Нова С, Вучић је казао да је „неко одлучио да буде популаран, а да неко други мисли да је то грешка”.

„Ја не дајем изјаве за такве медије, јер бих тиме погазио сопствену породицу и дјецу која су била мета њихових бруталних лажи. Није ме Зорана питала за то гостовање, ми смо демократска странка у којој људи имају право на различита виђења али онда морају да прихвате и да већина одлучује о важним стварима и да поштују одлуке већине а не само своје”, казао је Вучић.

Коментаришући гостовања посланика СНС Драгана Шормаза и Братислава Југовића на телевизији Н1, Вучић је казао да они тамо самостално иду и да представљају „себе”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 21:55