Александар Вучић / - (Александар Вучић) Фото: SCREENSHOT
14/07/2022 u 21:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Ako Zapad ne prihvati Putinovu ponudu, idemo u pakao

Govoreći o ruskoj operaciji u Ukrajini, Vučić kaže da imamo gotovo svjetski sukob

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je gostovao na Televiziji Pink. Govorio je o raznim temama, od godišnjice Srebrenice do rata u Ukrajini,.prenosi Index.hr.

Vučić i dalje odbija događaje u Srebrenici nazvati genocidom.

-To je jedan objektivno težak dan, dan teškog zločina nad Bošnjacima. Mislim da imamo mnogo teških dana u godini i tu imamo mnogo problema, mnogo drugačijih viđenja... Ove godine je bilo više mržnje usmjerene prema srpskom narodu i možda više pogrešnih odgovora i više mržnje iz medijskog i političkog diskursa koji se tiče naše odgovornosti- rekao je Vučić.

Nešto kasnije u intervjuu osvrnuo se i na riječ "genocid".

-Od nas ne žele pijetet, već pravne formulacije koje bi politički iskoristili, žele kompenzacijske mjere i ukidanje Republike Srpske-rekao je Vučić govoreći o Srebrenici.

Govoreći o ruskoj operaciji u Ukrajini, Vučić kaže da imamo gotovo svjetski sukob.

-Ponekad se čini da svi na Balkanu čekaju 'drugo poluvrijeme', ali mi smo ti koji moramo to izbjeći. Nismo slabiji, ali mi to moramo izbjeći- kazao je on.

Na kraju se još jednom dotakao rata u Ukrajini.

-Znam što nas čeka. Onog trenutka kada Vladimir Putin bude završio stvari u Seversku, Bahmutu i Soledaru, poslije toga na drugoj liniji Slavjansk-Kramatorsk-Avdejevka uslijediće njegova ponuda. Ako Zapad ne prihvati ponudu, odlazimo u pakao, a neće je prihvatiti- kazao je Vučić, prenose Novosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:38