/ - FOTO: YOUTUBE SKRINŠOT
26/03/2023 u 12:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Albanci na Kosovu već imaju obavještajne službe koje nisu naivne

Vučić je na tvrdnju bivšeg diplomate Nebojše Vujovića da je uradio sve da pet preostalih zemalja EU prizna Kosovo upitao gdje to piše, i da li su te zemlje već priznale Kosovo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Albanci na Kosovu imaju svoje obavještajne službe koje nisu naivne, i koje posebno vrše infiltraciju na jugu, ali to pokušavaju i na sjeveru Kosova.

Vučić je na tvrdnju bivšeg diplomate Nebojše Vujovića da je uradio sve da pet preostalih zemalja EU prizna Kosovo upitao gdje to piše, i da li su te zemlje već priznale Kosovo.

„Neke od njih nisu daleko od toga. Ali su to već godinama“, ukazao je on.

Vučić je upitao gdje to piše, u kom sporazumu, piše Kosovo online.

„Naravno da ne piše nigde. To je još jedna od brojnih laži“, rekao je Vučić.

Vučić je upitan za infomacije o formiranju kosovske obavještajne službe, rekao da ih Albanci već imaju.

„Oni na ozbiljan način to rade, posebno infiltracija na jugu je značajna. Pokušavaju infiltraciju i na sjeveru. Ostvaruju određene pomake kupujući ljude prije svega u Leposaviću i Zubinom Potoku“, rekao je on.

Vučić je naglasio da mnoge druge službe postoje koje djeluju na teritoriji cijele Srbije, i na Kosovu.

„Tu naše službe moraju da rade značajan kontraobaveštajni i obavještajni posao. Naše službe, ne želim da kažem da su snažnije od ostalih u regionu, ali usuđujem se da kažem da nisu slabije“, podvukao je Vučić.

Kako je naveo, odluka Međunarodnog suda u Hagu u vezi naloga za hapšenje predsjednika Rusije Vladimira Putina je politički loša za sve.

„To samo vodi u dalju eskalaciju. Danas ili sutra kada budete sjeli da razgovarate moraćete sa Putinom. Da li mislite kako da razgovarate s njim ako to ostavite. Kako da napravite dogovor. Što ste sebe ograničili? Preuzeli ste sada samo neku obavezu, a kako ćete to da sprovedete, koliko će života Rusa i Ukrajinaca da košta, koliko i drugih zbog ekonomije“, upitao je on.

Ocijenio je da je to loša politička odluka i za one koji su je doneli i koji misle da su blizu pobjede.

„Svi su mnogo daleko od pobjede. Ni Rusi nisu blizu pobjede. U ratu nekada neko pobjedi, a nekada se desi da svi izgube, a ovo je rat je taj u kojem će svi da izgube“, uvjeren je Vučić.

On je na pitanje o Narodnom pokretu rekao da će taj pokret biti veoma potreban Srbiji u naredne dve godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:35