Вучић / Фото: Пинк
25/07/2021 u 16:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Беливуков клан ратовао је за "кавчане", Звицер му је давао подршку

После покушаја убиства Звицера у Србији имамо лудницу, почињу да нестају људи и сви причају о томе јер се ови болесници хвале снимцима, каже предсједник Србије

Предсједник Србије Александар Вучић гостовао је синоћ на ТВ Пинк гдје је говорио о томе да се клан Вељка Беливука, званог Веља Невоља укључио у криминални рат на страни "кавчана".

Како је казао, Беливуков клан је почео да ликвидира припаднике супротстављеног шкаљарског клана, окривљујући за раст кавачке групе неименоване особе из полиције.

- Говорим о нечему што је увезено из Црне Горе, говорим о два клана – шкаљарском и кавачком. На једној страни су Игор Дедовић, Филип Kораћ, Стеван Стаматовић и Јовица Вукотић, а са друге Радоје Звицер и комплетна Беливукова екипа- истакао је Вучић. 

Додао је да је Беливукова група почела да расте од 2017. године, после убиства Властимира Милошевића у центру Београда, мада је познато да су Беливук и његови сарадници имали заштиту државе и раније.

- Овај човјек је убијен јер је физички спречио Беливукове људе да запосједну сплавове. Он је тамо радио обезбјеђење, а не уношење дроге. Човек им се супротставио и пребио неког од њихових – није никог убио. Иначе, он је кум Марка Миљковића- објаснио је Вучић након што је у емисији пуштен снимак Милошевићевог убиства. 

У овом случају убрзо је отпочела, како је објаснио Вучић, опструкција истраге и контаминирање доказа, а високи функционери МУП-а су крили вјештачење телефона и нису га достављали тужиоцу.

Вучић у емисији није прецизирао који су тачно то високи функционери полиције.

Истакао је да се сукоб кланова распламсао 2018. године пошто су Беливук и Миљковић, према Вучићевим ријечима, неправедно излазили из притвора.

- Тада се дешавају бројна убиства. Беливукова група остварује превласт те је наредне године било мање убистава.  Да не би све било негативно, морам само да кажем да се у то вријеме, под управом Небојше Стефановића и Дијане Хркаловић, МУП најбоље снабдијева технички. Најбоље су опремљени и најбоље се наоружавају- додао је Вучић. 

Тврди да је друга преломна тачка у јачању клана покушај убиства Радоја Звицера у Kијеву који је, како је рекао Вучић, пружао подршку Беливуку док је био у притвору. 

- После покушаја убиства Звицера ми овде имамо лудницу, почињу да нестају људи и сви причају о томе јер се ови болесници хвале тим снимцима - рекао је Вучић и објаснио да су они који су организовали овај покушај убиства касније сурово ликвидирани – двојица у Грчкој, а један у кући у Ритопеку. 

Поновио је да Беливука никад није ни видио, ни чуо.

- Не би проблем био ни да јесам. Није кривично дјело да некога видиш 2014. или 2015. године. Али случајно нисам. Са многим људима сам се видио, посјећивао сам и управу Партизана и Црвене звезде. Све можете у овој земљи да урадите, али немојте да убијате и немојте да дијелите дрогу дјеци- истакао је Вучић. 

Подсјетимо, Беливук је у свом исказу негирао да је убица и рекао да је за Вучића чинио различите услуге – контролисао да се на Партизановим трибинама не скандира против њега, застрашивао оне који су организовали протесте против власти, обезбиједио мир на Паради поноса, али и утицао на таксисте да откажу протесте против апликације за превоз „ЦарГо“. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:56