Aleksandar Vučić / - INSTAGRAM
10/03/2023 u 09:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić čestitao Si Đinpingu na ponovnom izboru za predsjednika Kine

Vučić je u čestitki poručio da je Srbija počastvovana jer je Kina njen osvjedočen prijatelj

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Si Đinpingu na ponovnom izboru za predsjednika Narodne Republike Kine i predsjednika Centralne vojne komisije te zemlje.

Kako je saopštila služba za saradnju sa medijima predsjednika Republike, Vučić je u čestitki poručio da je Srbija počastvovana jer je Kina njen osvjedočen prijatelj.

„Mi u Republici Srbiji Vaš reizbor za predsjednika posmatramo kao jasnu potvrdu Vašeg nesumnjivog doprinosa jačanju uloge, ugleda i značaja Narodne Republike Kine, kao i Vaše nepokolebljive odanosti časnom služenju kineskom narodu. Čvrsto vjerujemo da će period pred nama, pod Vašim predanim, mudrim i vizionarskim liderstvom, biti obilježen novim impresivnim uspjesima Narodne Republike Kine u svim oblastima, čemu se posebno radujemo, počastvovani što Vas i kineski narod imamo za svoje osvjedočene prijatelje", naveo je Vučić.

On je dodao da je ponosan što su odnosi Srbije i Kine na istorijskom vrhuncu.

"Posebno mi je zadovoljstvo što ću u narednom periodu imati čast da, zajedno sa Vama, nastavim da ulažem napore na daljem osnaživanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva naša dva naroda“, navodi se u čestitki Vučića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 08:45