/ - (Александар Вучић) Фото: SCREENSHOT
15/05/2022 u 13:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Четири земље повукле признање Косова

Предсједник Србије је више пута рекао да је "Запад лицемјеран" јер спрјечава Србију да чува свој интегритет, а истовремено чува територијални интегритет Украјине"

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће објавити које су четири земље повукле признање независног Косова "када то буде најпаметније", јер сада не жели Србију да доведе у "ужасну позицију", јуављају агенције рпеносе медији.

Он је на ТВ Прва поновио да двије велике земље раде на томе да Србију спријече да, како су рекли "вишковима хране купи додатна одпризнавања" и додао да је то бесмислица, те да он само "чува територијални интегритет Србије".

Предсједник Србије је више пута рекао да је "Запад лицемјеран" јер спрјечава Србију да чува свој интегритет, а истовремено чува територијални интегритет Украјине".

Вучић је изјавио је да ће Србија водити самосталну политику, чувати земљу и чувати дјецу од рата, али да не зна да ли ће "можда некој будали да падне на памет да каже да ће да бомбардује" Србију пошто штити свој територијални интегритет, а то је њена највећа кривица.

-Да буде јасно, да прибјегнем промјени политике Србије, може само уз пиштољ у сљепоочницу и то не моју него нашој дјеци, јер мени да пријете, не могу ми ништа. Сјутра да умрем остају путеви, пруге и самостана политика Србије- изјавио је Вучић и додао да "сви знају да" не могу амбасадори да воде политику Србије.

Он је истакао да је суштина да се Запад плаши Путиновог аргумента Косова и то ће гледати да му избију из руку, а да то, како је рекао "за Србију значи ломљење кичме".

Додао је да наредне недјеље ипак очекује добре разговоре о европској будућности Србије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:50