/ - SKRINšAT, Aleksandar Vučić
20/09/2022 u 20:40 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Dobio sam još jednu notu o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova

Ukazao je da je u Ujedinjenim nacijama danas najveći skup, kao i da ne pamti da je bilo ovoliko šefova država, više od 150

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u narednih sedam do deset dana saopštiti važne odluke sa kojima će upoznati građane, kao i da vjeruje da će se tokom naredne nedelje obratiti sa nekim mkerama i odlukama važnim za budućnost Srbije, prenopsi N1.

Istakao je da je na današnjim susretima u Njujorku dobio još jednu notu o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova.

Govoreći o mračnim prognozama koje je, obraćajući se na Generalnoj debati svjetskih lidera iznio generalni sekretar UN Antonio Gutereš, Vučić je za RTS rekao da se boji da su realne prognoze još mračnije.

-Mislim da realne prognoze moraju da budu još mračnije i on je govorio o više kriza – od roga Afrike do Avganistana, pominjući i onu najtežu u Ukrajini, ali stanje je još teže. Naravno, za nas je pozicija još teža, u smislu da UN igraju slabiju ulogu u svijetu, jer velike sile su sve preuzele na sebe i de fakto rušile poredak UN u prethodnih nekoliko decenija-rekao je Vučić.

Ukazao je da je u Ujedinjenim nacijama danas najveći skup, kao i da ne pamti da je bilo ovoliko šefova država, više od 150.

-Što znači da ljudi traže neki izlaz i neku nadu. Plašim se da, ako ste slušali i turskog predsjednika i kirgizijskog predsjednika koji su govorili o drugim krizama, onda vidite da u svakom djelu sveta ima bezbroj kriza- dodao je.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:00