/ - FOTO: FACEBOOK, ALEKSANDAR VUčIć
03/10/2022 u 19:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Dolaze teža vremena, uskoro zatvaranje šoping molova u regionu

Ključna borba biće da sačuvamo nisku cijenu struje i gasa ne samo za domaćinstva, već i za kompanije da ne izgube svoje mjesto u proizvodnom lancu, rekao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Budimpešti da dolaze teža vremena i da vjeruje da ćemo, usled narastujućeg sukoba u Ukrajini, biti pod još većim ekonomskim i energetskim pritiskom.

- Ključna borba biće da sačuvamo nisku cijenu struje i gasa ne samo za domaćinstva, već i za kompanije da ne izgube svoje mjesto u proizvodnom lancu - naglasio je on.

Vučić se danas sastao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom, a na trilateralnom sastanku dogovoreno je kako će i na koji način tri zemlje da se izbore sa migracijama, što će doprinijeti poboljšanju bezbjednosne situacije u Srbiji.

Dogovoreno je, kako je rekao, prije svega sa Mađarskom, ali i sa Austrijom, da jedni drugima pomažu kada su u pitanju gas, hrana, čuvanje naših granica od nekontrolisanog upada ilegalnih migranata.

Vučić je dodao da građani nemaju za sada razloga za brigu, iako mnogo teža vremena tek dolaze.

- Ključna borba biće da sačuvamo nisku cijenu struje i gasa ne samo za domaćinstva, već i za kompanije da ne izgube svoje mjesto u proizvodnom lancu - rekao je Vučić i dodao da „samo najjači opstaju, a da mali igrači nemaju šanse“.

Uskoro će, kako kaže, u regionu doći do zatvaranja šoping molova jer se neće isplatiti radnjama da plaćaju rentu i visoke cijene energije.

Napominje da je do 31. marta ostalo nešto više od šest mjeseci i da je sada potrebno donijeti odluku o početku grejne sezone.

Dodao je da će se u četvrtak u Pragu sresti sa Ursulom fon der Lajen i da će tema razgovora biti predstojeća zima.

- Danas smo pričali o bezbroj važnih tema. Mnogo je važno da se govori i o finansijama da vidimo kako da riješimo probleme u budućnosti. Moramo da čuvamo svoju stabilnost. Ljudi za sada nemaju preveliki razlog za brigu, ali mnogo teža vremena tek dolaze - rekao je on, napominjujući da “ sve što smo stekli i zaradili možemo izgubiti za šest mjeseci zbog neodgovornosti lidera u svijetu“.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da su danas tema razgovora bile važne investicije koje treba da obuhvate cio Balkan.

- Svi ćemo 31. marta analizirati ko je šta izgubio, ali će glavno pitanje biti ko će preživjeti sledeću jesen i zimu. Zapamtite to - rekao je on.

Vučić dodaje da će mali i slabi propasti već do marta, a da će oni malo jači dočekati sledeću zimu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:13