aleksandar vučić instagram video / - ALEKSANDAR VUčIć INSTAGRAM VIDEO
01/12/2023 u 20:31 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: EU bi defakto zatvorila vrata za Srbiju ako Ohridski sporazum uvrsti u poglavlje 35

Vučić je podsjetio da postoje stvari koje Srbija hoće da implementira, dodajući da je to nebrojeno puta rekao i Emanuelu Markonu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne misli da je moguće da se Ohridski sporazum, u cjelini, uvrsti u poglavlje 35., prenosi B92.

Vučić je tako odgovorio na pitanje RTS-a da li je izvjesnije da će takav predlog kočiti Srbiju ili je to zeleno svjetlo za formiranje Zajednice srpskih opština. Mediji su, inače, prenjeli da će Evropska unija tražiti od Evropske komisije da uvrsti obaveze iz sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa između Srbije i tzv. Kosova, u pregovore o članstvu između Beograda i Brisela.

Vučić je podsjetio da postoje stvari koje Srbija hoće da implementira, dodajući da je to nebrojeno puta rekao i Emanuelu Markonu i Olafu Šolcu i svima drugima, kao i šta je to što je apsolutno nemoguće.

- Ako vi stavite u to da je članstvo Kosova u UN dio poglavlja 35, onda nam je jasno da ne želite Srbiju. Ne vjerujem da je to moguće i prosto mislim da takvu odluku neće donjeti- rekao je Vučić.

Što se tiče drugih stvari u Briselu u kojima su govorili o tome da smo mi spremni da otvorimo klaster, što je više poglavlja od jednog, ja znam da jesmo, dodao je Vučić.

- I u tom ekonomskom i energetskom smislu mi smo dovoljno spremni, ne samo da otvorimo već da posle izvjesnog perioda ili kratkog perioda i zatvorimo ta poglavlja, ali su oni dodali da to zavisi naravno od razgovora sa Prištinom - rekao je Vučić.

Vučić je kazao da je važno da Srbija bude na evropskom putu i da se pošalju dobre poruke po tom pitanju, ali je važno i da ljudi vide da zemlja i naša ekonomija dobro radi, da i kada se radi na energetici, da se rade dobre stvari za zemlju da se radi ono što podržava Evropska unija, ali da u stvari to zavisi od političkih kriterijuma, a to je uvjek Kosovo i Metohija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. februar 2024 10:15